Savić: Nije bilo tako loše 1Foto: STARSPORT

Posle poraza od Španije (13:11) u četvrtfinalu Svetske lige selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da ekipa nije uspela da odgovori na presing Španije, ali da je bilo i dobrih stvari. To je bio još jedan poraz od istog rivala, nakon što je nedavno Španija bila bolja na Evropskom prvenstva, a prošle godine na Svetskom.

„Žao mi je što smo opet morali da jurimo rezultat, ali kroz određene taktičke varijante koje smo uspevali da ostvarimo, nije bilo loše. Nismo uspeli da odgovorimo na njihov presing, to je uostalom njihov stil igre. Na kraju, kad se sve sabere, jedna solidna utakmica i žal što nećemo na završni turnir Svetske lige, koji nam je bio potreban zbog priprema za Olimpijske igre“, rekao je Savić.

On je dodao da se plan priprema za Tokio suštinski neće menjati.

„Imali smo plan A i plan B ako se ovo desi. Jedino što može da nas poremeti jeste ova situacija oko korona virusa, gde čekamo informacije od LEN-a i FINA, pošto mogu da budu otkazana neka takmičenja. S druge strane, to može da bude i dobra stvar da imamo ekipu na okupu“, rekao je Savić.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović izjavio je da broj primljenih golova u porazu od Španije 13:11 u četvrtfinalu Svetske lige sve govori.

„Nismo smeli to da dozvolimo. To je ključ. Čestitke ekipi Španije koja je odigrala, da tako kažem, kontrolisan meč. Igrali su koliko im je trebalo, kad smo se približavali oni su se odvajali, sa nekim lakim golovima. Bili smo u kombinovanom sastavu, što nije naravno izgovor, nego jedan od razloga što smo u nekim momentima malo i pogubljeno delovali. Naravno, to nikako ne umanjuje pobedu Španije“, rekao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari