Savo Milošević novi trener Partizana 1Foto: Beta/Medija centar Beograd

Proslavljeni srpski fudbaler Savo Milošević novi je trener Partizana, potvrđeno je za Sport Klub!

Milošević je postigao dogovor sa crno-belima, ekipu će preuzeti u najkraćem roku i veruje se da je on dugoročno rešenje kluba iz Humske. Može se reći a je takva odluka čelnika pomalo iznenađujuća jer je prethodnih dana kao glavni kandidat za trenera figurirao Ilija Stolica, prenosi N1.

Detalji ugovora 45-godišnjeg Miloševića biće poznati po ozvaničenju saradnje i promocije, a debi bi trebalo da ima u nedelju u 28. kolu Superlige Srbije protiv kruševačkog Napretka.

Bivši fudbaler Partizana na klupi će naslediti Zorana Batu Mirkovića, koji je nedavno podneo ostavku. U međuvremenu, vršilac dužnosti trenera bio je Žarko Lazetić.

Za njega će to biti prvi trenerski angažman, pošto je po završetku igračke karijere imao funkcionerske pozicije u Fudbalskom savezu Srbije. Trenutno je potpredsednik FSS, član Stručnog odbora i član Skupštine FSS kao predstavnik FS Vojvodine.

U Partizanu je kao igrač ponikao, od 1992. do 1995. odigrao je 98 mečeva i postigao 34 gola, a zatim je usledila bogata inostrana karijera u Aston Vili, Saragosi, Parmi, Espanjolu, Selti, Osasuni i Rubinu iz Kazanja, u kojem se 2008. povukao.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 102 utakmice i postigao 37 golova.

Crno-beli nalaze se u seriji od tri poraza i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli domaćeg šampionata sa 51 bodom, 24 manje od lidera Crvene zvezde, a 17 u odnosu na drugoplasirani niški Radnički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari