Serena još traži staru sebe 1Foto: EPA/MAST IRHAM

Čime god uzrokovane duže takmičarske pauze neizbežno ostave posledice na karijeru sportista, što više vrhunskih tenisera ove sezone oseća na svojoj koži.

Tako je dan posle eliminacije nekadašnjeg broja jedan u muškom singlu Britanca Endija Mareja u startnom kolu turnira u Sinsinatiju, sa istog mastersa ispala i najdominantnija „reketašica“ današnjice Amerikanka Serena Vilijams, pošto ju je u susretu za osminu finala, na prelazu između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu, pobedila Čehinja Petra Kvitova – 1:2 (3:6, 6:2, 3:6).

– Još sam na početku. Moram da nastavim da radim naporno i da se nadam da ću početi da pobeđujem u više mečeva – razočarano je konstatovala 36-godišnja osvajačica 72 titule u pojedinačnoj konkurenciji (od toga 23 grend slema), koja još traga za najboljom verzijom sebe na profesionalnom planu, iz vremena kada je vedrila i oblačila na svim podlogama.

Odnosno, šampionsku formu pre trudnoće i postporođajnog odsustva, a prva sledeća prilika da svetu i sebi pokaže da joj još nije vreme za penziju trenutno 27. igračica na WTA listi imaće već krajem meseca, na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u NJujorku. Isto važi i za nekada takođe prvi reket sveta Viktoriju Azarenko, pošto je Beloruskinja pala već na drugoj prepreci u Ohaju, jer je naletela na raspoloženu Francuskinju Karolin Garsiju (0:2), dok su drugi dueli u ženskoj konkurenciji imali manje, više očekivane ishode.

U kategoriju „očekivano“ spada i prolaz Švajcarca Rodžera Federera, pošto je trofejni Švajcarac posle preskočenog „Rodžers kupa“ stigao odmoran i s lakih 2:0 (6:4, 6.4) protiv Nemca Petera Gojovčika pokazao zbog čega je drugi u ATP poretku i zašto mu nisu dovoljna 20 grend slem trofeja i gomila „manjih“ titula, pa sa 37 navršenih leta još juri za lopticom.

– Nemam utisak da sam toliko odsustvovao sa ovog turnira. Veliko mi je zadovoljstvo vratiti se posle dve godine u Sinsinati – rekao je povodom pobede sedmostruki heroj Sinsinatija.

NJegove srpske kolege Filip Krajinović i Dušan Lajović mnogo su mlađe, ne i te klase, a još kada se na to nadovežu povrede i loša forma onda su neminovna brza ispadanja. Prvi je poveo protiv slabije rangiranog Robina Hesea, ali onda je Holanđanin iskoristio Filipov mukotrpan povratak na ATP tur posle pauze zbog bolne tetive, produživši Krajinovićev pobedonosni post na pet meseci – 1:2. Drugi je bio još lakši „plen“ za favorizovanog Kanađanina Miloša Raonića, kome je za lupanje nove recke bilo potrebno manje od sat vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari