Sevilja šampion Lige Evrope 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Fudbaleri Sevilje šampioni su Lige Evrope.

Oni su u finalu savladali Romu nakon boljeg izvođenja penala.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1, a u penal seriji 4:1 za ekipu iz Andaluzije.

Za tim iz Španije strelci u penal seriji su bili Lukas Okampos, Erik Lamela, Ivan Rakitić i Gonzalo Montijel, dok je za Rimljane bio precizan Brajan Kristante dok su jedanaesterce promašili Đanluka Manćini i Rodžer Ibanjez.

Ovo je treneru Rome Žozeu Murinju bilo šesto evropsko finale i prvi poraz u prebogatoj karijeri.

Sa Portom je osvojio Ligu Evrope i Ligu šampiona, sa Interom Ligu šampiona, sa Mančester Junajtedom Ligu Evrope i prošle godine sa Romom Ligu Konferencije.

Sa druge strane Sevilja je najtrofejniji tim Lige Evrope se sedam titula, a osvojili su ih u isto toliko odigranih finala.

Na početku utakmice Roma je svesno prepustila posed Sevilji i čekala grešku protivnika koju bi mogla da materijalizuje iz kontre.

I to se i dogodilo.

Ivan Rakitić izgubio je loptu na sredini terena u 35. minutu posle duela sa Kristanteom, a ista je došla do Manćinija koji je sjajno proigrao Dibalu, a Argentinac u svom stilu matirao Bonua za 1:0.

Nakon toga Sevilja je neprekidno napadala kako bi došla do izjednačenja.

I napadačka igra joj se isplatila u 55. minutu, kada je posle centaršuta Navasa, očajno je reagovao štoper Manćini poslavši loptu iza leđa svog golmana Ruija Patrisija.

Do kraja susreta viđeno je nekoliko kolosalnih prilika „rimske vučice“, ali promene rezultata nije bilo.

Prvo je u 67. minutu Tejmi Ejbraham sa svega par metara propustio da donese novo vođstvo Vučici, a potom i Beloti u 84. minutu kada se sam našao oči u oči sa Bonuom. Marokanski golman je oba puta sjajno reagovao i nije dozvolio da njegova ekipa ponovo bude u minusu.

U poslednjem minutu drugog produžetka štoper Kristijan Smoling je nakon jednog prekida i ubačene lopte Nikole Zalevskog pogodio prečku i otišlo se u penale koji su izabranici Hose Luisa Mendilibara rešili u svoju korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari