Simonović častio saigrače 1

Na proputovanju od Atine do Bara saigrači Marka Simonovića nisu uspeli da „iscepaju“ reprezentativca Srbije koji je tokom vikenda dobio ćerkicu.

On se svojski se potrudio da u ponedeljak uveče svima da još jedan razlog da ga na povratku u Beograd ostave bez ijedne majice, osim klupske trenerke, u kojoj je i otišao da poseti svoju lepšu polovinu i njihovu ćerkicu Taru. Popularni Simon bio je najzaslužniji što je Crvena zvezda prenaporan ritam od sedam utakmica u 18 dana završila na trijumfalan način protiv Mornara u Baru – 59:71. Crveno-beli su zadržali perfektan skor 7-0 i tako u društvu Budućnosti pozicionirali na vrhu tabele ABA lige. Pobeda protiv tima koji je prethodno samo još od Partizana izgubio kod kuće od početka sezone dobra je uvertira za večiti derbi u narednom kolu regionalnog takmičenja 7. novembra.

Trener Dejan Radonjić slobodno će moći da „pocepa“ i baci u kantu za smeće nastup svojih pulena u prvom poluvremenu sinoćnjeg duela. Teških nogu od umora, koji se ocrtavao u maltene svakom koraku i postupku crveno-belih, Mitrović i saigrači promašivali su ono što bi svaki amater bez problema pogodio na uličnom basketu. Crveno-beli su domaćinu dali 10 poena „fore“ (27:17) pre nego što su uopšte počeli da igraju košarku koja je bila na donjem stepenu evroligaškog nivoa. Simonović (14p) jednostavno nije dozvolio Baranima da ih uhvati trijumfalna euforija; sa dve vezane trojke primirio je usplahirene domaće navijače u prepunoj hali, omogućivši i brojnim gostujućim simpatizerima da dođu do glasa. U igri prepunoj manjkavosti u oba pravca, presporog ritma po notama Jovića, kasnije i Voltersa, Zvezda je mogla da bude presrećna zaostatkom od jednog poena na poluvremenu (32:31). Tek u nastavku Beograđani su zaličili na najbolji tim u regionu u poslednje dve sezone. Lazić je u defanzivi postrojio saigrače, opustivši Simonovića da trojkaški instikt prenese na DŽenkinsa (12p), a Kuzmiću (11p) vrati poverenje u centarske sposobnosti. Mornar je sveden na svega 27 poena u drugom poluvremenu; momenat kada je Simonović zakucavanjem u lice spustio na zemlju kočopernog Elisa, a Jović trojkom stavio do znanja da je sinoć fizički bio prisutan na terenu, predstvljao je šah-mat za uporne Barane, skromnog kvaliteta.

 

Rezultati i tabela

7. kolo

Krka – Zadar 80:79

Cibona – FMP 87:68

Partizan – Budućnost 61:64

Igokea – Cedevita 69:84

Mega – MZT 87:72

Mornar – Crvena zvezda 59:71

Karpoš Sokoli – Olimpija

Tabela: Crvena zvezda 7-0, Budućnost 7-0, Partizan 6-1, Cibona 6-1, Cedevita 4-3, Igokea 3-4, Zadar 3-4, Mornar 2-5, FMP 2-5, Mega 2-5, Krka 3-3, MZT 1-6, Olimpija 1-4, Karpoš Sokoli 0-6.

 

Teo najbolji u Evroligi

Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige u oktobru. Sjajni plejmejker maestralno je predvodio saigrače u CSKA do četiri pobede u elitnom takmičenju, ističući se fenomenalnim asistecijama, zbog kojih njegov saigrač Kajl Hajnc smatra da bi bio odličan kvoterbek u NFL (američki fudbal). On je u proseku beležio 14,2 poena, ali i čak 9,5 asistencija, po čemu je najbolji u elitnom takmičenju. Ukupno je šutirao 53 odsto za dva i 37 odsto za tri poena, imao je samo devet izgubljenih lopti, a zabeležio je i dva „dabl-dabla“ učinka protiv Uniksa i Galatasaraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari