Siti zainteresovan za Kalvina Filipsa 1Foto: EPA-EFE/Andrew Yates EDITORIAL USE ONLY

Mančester siti planira da dovede vezistu Lids junajteda Kalvina Filipsa u letnjem prelaznom roku.

Novopečeni šampioni Premijer lige postavili su Engleza na vrh liste pojačanja koje bi hteli da dovedu za narednu sezonu, a Filips bi im dobro došao kao zamena za odlazećeg Fernandinja.

Prema pisanju Tajmsa, ekipa Pepa Gvardiole spremna je da pošalje ponudu za Filipsa, koji je takođe bio u velikoj meri povezivan sa prelaskom u Mančester junajted, Aston Vilom, Arsenalom i Vest Hemom.

Druga opcija bi bila Deklan Rajs iz Vest Hema, ali kako londonski klub traži 150 miliona funti za svog igrača jasno je da su iz Mančestera pre okrenuti Filipsu nego Rajsu.

Sam Filips neće biti posebno jeftina opcija za „Građane“, jer 26-godišnjak ima još dve godine do kraja ugovora, dok je Lids u poslednjem kolu izbegao ispadanje iz Premijer ligi, ojačavajući svoju pregovaračku moć.

Podsetimo, već šampion Engleske je već obezbedio dolaske napadača River Plejta Hulijana Alvareza, kao i Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund, a već su napravili prvi korak ka dovođenu i levog beka Brajtona Marka Kukurelje.

Imao je odličnu sezonu za sebe bivši polaznik čuvene „La Masije“ i Gvardiola smatra da može tim transferom reši poziciju levog beka.

Ako pak tim sa „Etihada“ ne dovede, Pep Gvardiola bi mogao da krene po vezistu Monaka Orelijena Čuamenija, za koga se smatra da može da napusti Kneževinu ako neki tim za njega ponudi oko 60 miliona funti.

Takođe, Liverpul i Real Madrid su već uveliko u borbi za potpis 22-godišnjeg Francuza.

Frenki de Jong iz Barselone je još jedan kvalitetan vezista koji se povezuje sa više velikih klubova u Evropi, ali se smatra da igra previše napadačku ulogu za ono što je Gvardioli trenutno potrebno u Sitiju.

Kao što je slučaj svakog leta, Siti će težitida izgradi tim koji konačno može da osvoji Ligu šampiona, pošto je ove sezone ispao od Real Madrida u polufinalnoj fazi tog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari