Sitno odbrojavanje do početka odbrane svetske titule 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najbolje odbojkašice Srbije ove srede odlaze na planetarni šampionat, gde stižu kao vlasnice zlatne medalje sa poslednjeg SP 2018. godine.

U međuvremenu nisu bile u prilici da napadnu novu takvu titulu, jer je u prvoj sezoni pandemije korona virusa otkazano prvenstvo 2020, ali su zato Orlice osvojile bronzu na Olimpijskim igrama prošlog leta, trijumfovale na šampionatu Evrope 2019. i bile druge na Starom kontinentu 2021. godine.

Promenio se i sastav stručnog štaba, pa je posle berićetnog dvodecenijskog rada Zoran Terzić prepustio „palicu“ Italijanu Danijeleu Santareliju, ovog januara, a ekipu su nakon OI u Tokiju napustile prekaljene i trofejne Maja Ognjenović, Milena Rašić, Silvija Popović i Jelena Blagojević.

„Moramo da budemo na visokom nivou kako bismo osvojili medalju, jer neće biti lako igrati protiv bilo koga. Najpre u grupi, protiv Nemačke, Bugarske i Kanade, da ne pričam o Sjedinjenim Američkim Državama. Svaka igračica mora biti spremna da se snađe u svakoj situaciji tokom takmičenja“, jasan je Santareli, pod čijom komandom je ovog leta zauzeto treće mesto u Ligi nacija.

Svetsko prvenstvo u Holandiji i Poljskoj na programu je od 23. septembra od 15. oktobra, a nova kapitenka Tijana Bošković i ekipa osim sa pobrojanim selekcijama za bodove i plasman u jednu od dve nove grupe (dalje idu po četiri iz svake od skupina uvodne faze) boriće se još sa Kazahstanom. Počev od duela sa Kanađankama, 25. septembra od 20 časova u Arnemu.

 

TEHNIČARI: Bojana Drča (Crvena zvezda), Slađana Mirković (Alba Blaž).

KOREKTORI: Ana Bjelica (Valafolja), Tijana Bošković (Ezačibaši).

LIBERA: Teodora Pušić (Drezdner), Aleksandra Jegdić (Potsdam).

BLOKERI: Jovana Stevanović (Busto Arsicio), Mina Popović (Fenerbahče), Maja Aleksić (Volero le Kan).

PRIMAČI: Brankica Mihajlović (bez kluba), Bjanka Buša (bez kluba), Bojana Milenković (Hemik Police), Katarina Lazović (Monca), Sara Lozo (Proton Saratov).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari