Skalp CSKA za pod jelku 1Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde ove sezone nisu pokazali apsolutno razumevanje za mečeve crveno-belih u Kombank areni, međutim za večerašnje gostovanje CSKA pokupovali su karte u roku od dva sata.

Na kraju više nego uspešne 2016. Dejan Radonjić i igrači počastiće svoje pristalice spektaklom protiv zvaničnog šampiona Evrope, koji surovo maršira kroz Evroligu i u tekućoj takmičarskoj godini. Poslednji meč u kalendarskoj godini biće prilika za Luku Mitrovića i saigrače da specijalitet u vidu šest pobeda začine trijumfom većim od iznenađenja protiv Reala u prethodnom duelu u Hali „Aleksandar Nikolić“ (19.00).

Moskovljani su došli u Beograd u najjačem sastavu. Prvu liniju činiće oporavljeni Nando de Kolo, koji evroligašku utakmicu nije „okusio“ u poslednja dva meseca, i Miloš Teodosić. Fizička izmorenost uslovljava kapitena srpske reprezentacije da mečeve Evrolige igra po principu „par-nepar“.

– Tim su koji ima toliko kvalitetnih igrača da su i u odsustvu Tea i De Koloa dobijali mečeve i mislim da su prema svemu što su do sada pokazali i ovog puta ekipa koja je možda i glavni pretendent da osvoji Evroligu, to jest da je odbrani. Postižu 90 poena u proseku, imaju više od 20 asistencija po meču, ogroman procenat za tri poena i imaju igru koja je bazirana na nastupima dva velika igrača, ali i na kvalitetu ostalih. To se videlo i u mečevima koje smo imali šansu da analiziramo i gledamo – surovo je realan trener Radonjić.

„Armejci“ u ovo trenutku neguju stil igre najpribližniji NBA standardima: realizacija u ranoj fazi, puno poena iz tranzicije, selekcija šuta na nepostavljenu odbranu, puno kreacije i preuzimanja u odbrani po logici – svako svakoga. Odlični su sa i bez klasičnog centra, lako snižavaju petorku u kojoj caruje fantastični Kajl Hajnc i na 100 poseda daju ubedljivo najviše poena.

– Analiza CSKA nije teška. Protiv šampiona je to lako uraditi. To je ekipa koja je pretrpela minimalne promene u odnosu na tim koji je osvojio titulu Evrolige, otišao je jedan igrač, došla su dva i zadržali su sve najbolje. Tim su koji i sada igra sjajno, svi znamo da ih predvode Teodosić, koji ove godine dominira Evroligom i De Kolo, koji je do povrede bio sjajan – konastatovao je trener Zvezde ne želeći da pravi komparaciju sa timom CSKA koji je prošle sezone u četvrtfinalnoj seriji na „jednu loptu“ dobio sva tri meča protiv Crvene zvezde na putu do titule šampiona Evrope.

Đorđević četiri godine u Zvezdi

Crvena zvezda je nastavila seriju potpisa sa igračima iz juniroskog pogona, a novi igrač koji je stavio paraf na višegodišnji ugovor sa klubom s Malog Kalemegdana jeste mladi reprezentativac Srbije Stefan Đorđević. Supetalentovani krilni centar rođen je 1998. godine i visok 206 centimetara, a sa tom visinom može da pokrije i poziciju klasične petice. Ugovor je potpisao na četiri godine.

Tompson realna opcija

Deon Tompson sporazumno je raskinuo ugovor sa Galatasarajem i kao slobodan igrač mogao bi da pojača Crvenu zvezdu. Navodno, američki centar i bivši student Severne Karoline, već je prošao lekarske preglede u Istanbulu i da kraja kalendarske 2016. trebalo bi da potpiše za crveno-bele. Tompson (204cm) spada u centre dobre leđne tehnike i razumevanja igre, što je najbole demonstrirao igrajući za Bajern i Albu. Srpskoj javnosti je možda poznat po nastupima za ljubljansku Olimpiju u sezoni 2011/2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari