Škripi na sve strane 1Foto: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Zvezde potvrdili su prvo mesto u grupi A Superlige Srbije i prednost domaćeg terena kroz ceo plej-of pobedom nad Tamišom u Železniku 94:87 (29:17, 21:27, 17:23, 27:20).

Pobeda je i jedino pozitivno što je crveno-belima doneo ovaj meč, a mnogo je više onoga što je razlog za brigu.

Ključnu rolu tokom celog meča, a posebno na tri minuta do kraja kad je otpor Tamiša konačno slomljen, odigrao je Alen Omić koji je imao čak osam ofanzivnih skokova (ukupno 14) a dao je 19 poena i imao pet asistencija, za indeks – 40. Baš su njegovih „2+1“ napravili presudnu razliku u finišu, a Ročesti i Davidovac su potom trojkama stavili tačku na utakmicu. Do tad je igra crveno-belih obilovala blagim usponima i velikim padovima, izgledalo je kao da su igrači aktuelnog šampiona već posle prve deonice mislili da su završili posao, što je ambicioznim i bobenim Pančevcima otvorilo mogućnost za dokazivanje da njihov nesrećni poraz u prvom meču sa Zvezdom nije bio samo njihov odličan dan.

Ništa nije funkcionisalo u odbrani Zvezde, gosti su u tranziciji lako nalazili rešenja. U napadu je nastavljeno insistiranje na šutu za tri poena, i kad ide, i kad ne ide, ogromnu prednost u unutrašnjoj liniji crveno-beli uopšte nisu koristili, osim što je prevaga napravljena u ofanzivnom skoku (15). Prazni minuti ponavljali su se u nekoliko navrata, Tamiš je uspeo i da povede u trećem kvartalu, kao i u poslednjem, ali ipak nije imao snage za senzaciju i održanje nade da bi ipak mogao do plej-ofa.

Za Zvezdu je Feldin dao 17, Lazić 14, Ročesti 11, a Dobrić i Davidovac po deset poena. Najefikasniji kod gostiju bio je Ilkić sa 18 poena, Vitković, Savić i Knežević dali su po 14.

Čanak: Priprema za četvrtfinale

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da će gostovanje Metalcu u Valjevu iskoristiti za što bolju pripremu pred četvrtfinale plej-ofa..

„Situacija na tabeli je manje-više poznata, tako da se na druge rezultate nećemo obazirati. Na nama je da podignemo svoj nivo igre i da se borimo za cilj koji smo sebi postavili. Ako želimo na vrh, moramo da pobedimo sve, kojim redom, to je manje bitno“, izjavio je Čanak.

Raspored i tabela

  1. kolo

Grupa A

Crvena zvezda – Tamiš   94:87

Mladost – Borac                sinoć

Mega – Zlatibor sinoć

 

  1. Crvena zvezda 8-2
  2. Borac 7-2
  3. Mega 5-4
  4. Zlatibor 4-5
  5. Tamiš 3-7
  6. Mladost 1-7

 

Grupa B

Metalac – Partizan            18.00

FMP – Vršac        19.00

Vojvodina – Dinamik       20.00

  1. FMP 8-1

  2. Partizan 8-1

  3. Dinamik 4-5

  4. Vršac 3-6

  5. Metalac 2-7

  6. Vojvodina 2-7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari