Superliga Srbije: Mlađi Luković iz IMT-a dostigao Saldanju na vrhu liste strelaca 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U trećem kolu plej-auta za opstanak u Superligi Srbije u fudbalu IMT je kao domaćin savladao otpisani Radnik s 5:2, a naruku mu ide i poraz Voždovca, na čijem terenu igra, protiv Radničkog u Nišu s 2:0.

Sada je razlika između dva beogradska tima tri boda u korist popularnih „traktorista“, a Voždovčani zauzimaju mesto s kojeg bi za ostanak u najboljem društvu morali da se bore kroz baraž s timom iz Prve lige.

Radnik je na krovu tržnog centra dvaput vodio pogocima Duronjića iz penala u 16. minutu i Hajdarevića u 28.

Domaćin je oba puta poravnao preko Lutovca (25, 44), ali se na poluvreme nije otišlo s nerešenim rezultatom, jer je Luka Luković doveo IMT u vođstvo.

Jedini strelac u nastavku meča bio je mlađi Luković, Miloš, 18-godišnjak, kapiten, koga je u minulom zimskom prelaznom roku kupio francuski prvoligaš Strazbur za 4,7 miliona evra, ali ga je ostavio kod kuće na pozajmici do kraja sezone.

Sa ukupno 16 pogodaka izbio je na deobu prvog mesta liste najboljih golgetera lige s Partizanovom udarnom iglom Brazilcem Mateusom Saldanjom, koji je dugo bio sam na čelu, ali je posustao, plaćajući danak i povredi zbog koje je propustio šest utakmica uzastopce u završnici osnovnog dela prvenstva.

Radnički je pobedio golovima Jusufa u 33. minutu i Vukića u 60.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari