Slab učinak Nikole Jokića protiv Golden Stejta 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Dilemu ko je trenutno najjači na Zapadu razrešio je Golden Stejt pobedom na svom terenu nad Denverom (116:102).

Nagetsi su ovim porazom ne samo potpuno prepustili Voriorsima prvo mesto, nego su čak doveli sebe u situaciju da do plej-ofa lako mogu pasti na četvrto mesto i tako doći u još težu situaciju.

Neplanirani poraz od Vašingtona na svom terenu mogao bi da Nagetse košta skuplje nego što su mislili. Denver sada na drugom mestu ima samo pobedu više od Hjustona, odnosno dve od Portlanda, pa se lako može desiti da u plej-of odu s četvrte pozicije.

U tom slučaju prvi protivnik u plej-ofu bila bi im Juta od koje su već gubili ove sezone, a zatim bi im već sledeći rival bio branilac titule Golden Stejt, kome po onome viđeno na jučerašnjem meču još uvek nisu dorasli.

Centar Denvera Nikola Jokić nije imao svoj dan, pa ga američki mediji najviše krive za posrnuće ekipe, stavljajući mu na dušu i isključenje na prethodnom meču protiv Vašingtona koji nije smeo da se izgubi. Jokić je za 28 minuta provedenih na parketu postigao samo 10 poena, uz šest asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.

Kada se uzme u obzir da je imao i šest izgubljenih lopti, nema sumnje da je protiv šampiona NBA lige pružio partiju koja je ispod proseka. Najefikasniji u Nagetsima bio je DŽamal Mari sa 17 poena. Kod Voriorsa je dominirao Damarkus Kazins sa 28 poena, dok je Kevin Durent ubacio 21.

Sakramento je sada već po navici izgubio od Hjustona na svom terenu (105:130). DŽejms Harden je ponovo bio enigma za Kingse, mada su mu dozvolili da ubaci „samo“ 36 poena. Bogdan Bogdanović je za 26 minuta na terenu pogodio samo deset poena. Probao je srpski igrač da ubaci i dve trojke, ali je oba puta promašio. Nemanja Bjelica je za 19 minuta zabeležio 12 poena.

Vestbruk stigao Čembrlejna

Košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk postao je drugi čovek u istoriji NBA lige, a prvi od 1968. i Vilta Čemberlejna, koji je imao po najmanje 20 poena, skokova i asistencija. Vestbruk je na meču protiv Los Anđeles Lejkersa ubacio 20 poena, uz 20 skokova i 21 asistenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari