Sledi dogovor sa Vilom Mozlijem 1foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Za par dana, tačnije u ponedeljak, 27. septembra, utakmicom u Zadru košarkaši Partizana startovaće u novoj sezoni ABA lige sa potpuno novim timom. Deo tog sastava sigurno neće biti Markus Pejdž koji je u sredu dogovorio sporazumni raskid saradnje sa crno-belima. Gotovo izvesno, klub će napustiti i centar Vil Mozli, sa kime bi uprava trebalo takođe da definiše status.

I Zoran Savić, sportski direktor crno-belih, nedavno je potvrdio da klub traži još jedno rešenje u centarskoj liniji.

Markus Pejdž je poslednje tri godine proveo u Partizanu; neko je koga su navijači izuzetno poštovali i cenili, s obzirom na to da je ostao posvećen svojim profesionalnim obavezama i kada situacija u Humskoj nije bila na zavidnom nivou.

U međuvremenu je dobio i srpski pasoš, ali i nagradu u vidu produženja saradnje.

U maju 2019. sa crno-belima je dogovorio novi dvogodišnji ugovor i kako je imao pravnu garanciju Partizan je morao da ga prethodno obešteti pa da se oslobodi usluga levorukog šutera,  kojeg od samog dolaska u klub Željko Obradović nije video kao deo rotacije.

Tokom tri godine igranja za Partizan najbolji prosek poena imao je u prvoj (10,2) a najviše procente efikasnosti sa distance u narednoj (46 odsto).

Sa Partizanom je osvojio dva nacionalna kupa i jedan Superkup ABA lige. Pejdž će karijeru nastaviti u francuskom Orleanu.

Na sličan način karijeru u Partizanu, gotovo izvesno, završiće i Vil Mozli. Crno-beli uveliko tragaju za još jednim centrom, po mogućstvu startnim, što predstavlja jasnu indikaciju da na Amerikanca više ne računaju.

Kao i Pejdž, i Mozli ima ugovor sa srpskim velikanom i nekih 300.000 evra garantovanih primanja u takmičarskoj 2021/22.

Nažalost, zdravstveni problemi mogli bi na kraju da se ispostave kao ključni zbog kojih je raskid saradnje gotovo izvestan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari