Solskjer veruje u čudo, Ajaks u Tadića 1Foto: EPA-EFE/ JUANJO MARTIN

Mančester junajted i Ajaks nisu unapred viđeni u četvrtfinalu Lige šampiona, a do pre mesec dana teško da bi se iko usudio da im prognozira prolaz u polufinale.

Međutim, lepota fudbala upravo jeste u veleobrtima kakve samo taj sport može da pruži. Sada više niko ne može da garantuje da je večeras Juventus favorit protiv „kopljanika“ ili da je Barselona u prednosti nad „crvenim đavolima“.

Junajted je Pari Sen Žermen pobedio u revanš meču osmine finala na „Parku prinčeva“ (3:1) golom u poslednjoj sekundi, čime je anulirao poraz sa „Old Traforda“ (1:2). Ajaks je na sred „Santijago Bernabeua“ ponizio prvog uzastopnog trostrukog osvajača Lige šampiona, Real Madrid, veličanstvenom pobedom (4:1).

– Želimo ovakve utakmice i nemamo čega da se plašimo. Niko nije verovao da Junajted ove sezone može da stigne do četvrtfinala. Niko nije verovao ni da ćemo biti bolji od PSŽ-a. Iskren da budem, i mi sami smo pomalo iznenađeni. Protiv PSŽ-a čak nisam imao na raspolaganju sve igrače iz prvog tima, ali je sada situacija drugačija. Zbog toga mogu da obećam da ćemo se hrabro suprotstaviti Barseloni – rekao je trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer.

Junajted je u poslednja tri kola Premijer lige zabeležio dva poraza, a poslednji im je bodove uzeo autsajder Vulverhempton.

– Normalno je da forma oscilira jer igramo na više frontova (Premijer liga, Liga šampiona FA kup). Ne mogu biti srećan zbog izgubljene utakmice protiv Vulverhemptona, ipak je ove sezone prioritet da kroz Premijer ligu obezbedimo učešće u Ligi šampiona. Međutim, razumem i igrače da su im glave bile okrenute ka Barseloni. To je veliki protivnik i biće to veliki meč. Rekao sam im da očekujem da na toj utakmici opravdaju ovaj poraz – naglasio je Solskjer.

Trener Ajaksa Erik Ten Hag odlučio je da uprkos izbacivanju Real Madrida sav teret favorita u četvrtfinalu prepusti Juventusu. Srpskoj javnosti naročito će biti zanimljivi novi dueli Dušana Tadića i Kristijana Ronalda. Prva zvezda Juventusa i plejmejker Ajaksa već su se početkom ovog meseca sastali u sudaru reprezentacija Portugala i Srbije (1:1), a sada im slede još dva okršaja u Ligi šampiona.

– Mi smo relaksirani i realistični. Znamo da po imenima nemamo tim koji može da osvoji Ligu šampiona. Ali, fudbal je čudo i to smo videli na mečevima protiv Reala. Ovaj tim ima srce. Kao što mi imamo strah od Ronalda u našoj odbrani, siguran sam da i Juventus tako strepi od Tadića – rekao je Ten Hag.

Defanzivac Juventusa Leonardo Bonući izjavio da očekuje da utakmica neće biti atraktivna.

– Očekujem napet meč. Možda bude puno prekida. Ajaks igra napadački, ali protiv nas neće moći da urade isto kao protiv Reala. Najbitnije je da na prvoj utakmici u Amsterdamu ne ponovimo iste greške iz osmine finala kada smo u Madridu igrali protiv Atletika. Ako u Torino odemo bez poraza, mislim da smo onda već na korak od polufinala – zaključio je Bonući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari