Solskjer: Više nismo autsajderi 1Foto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Liga šampiona večeras počinje da se budi iz zimskog sna prvim mečevima osmine finala.

Glavna pažnja biće usmerena na derbi Mančester junajted – Pari Sen Žermen (21.00), dok je utakmica Roma – Porto očekivano u drugom planu kod većine evropskih medija.

„Crveni đavoli“ su u decembru slovili za autsajdera kada im je žreb za rivala odredio „svece“ iz Pariza. Međutim, Junajted se preporodio od odlaska Žozea Murinja, odnosno dolaska na klupu Ole Gunara Solskjera. Norveški trener uprkos nedostatku iskustva u vođenju velikih klubova još uvek nije doživeo poraz na klupi Junajteda. Britanski mediji navode da Solskjer doslovno na treninzima primenjuje rutinu koju je kao igrač tokom 11 godina na „Old Trafordu“ dobro naučio kod legendarnog trenera Ser Aleksa Fergusona.

– Možda smo bili autsajderi posle žreba, ali to više nismo. Nismo ni favoriti. Samo jednostavno mislim da možemo da odigramo ravnopravno meč protiv PSŽ-a, koji je jak rival – izjavio je Solskjer.

Britanski javni servis „BBC“ navodi da je Liga šampiona najveći test za Solskjera i da bi u slučaju dolaska do polufinala obezbedio sebi još najmanje jednu, a verovatno i više sezona na klupi Junajteda. Nekadašnji Solskjerov saigrač Niki Bat rekao je da je siguran da će Junajted pobediti PSŽ na „Old Trafordu“.

– Ekipa je dobila zalet sa novim trenerom i takva pozitivna atmosfera imaće najveći test na meču protiv PSŽ. Siguran sam u to da Junajted pobeđuje na „Old Trafordu“, pa čak i ako na kraju ne prođe dalje. Ukoliko budu bolji od PSŽ-a, momci i Solskjer će postati svesni da mogu i da osvoje Ligu šampiona – naglasio je Bat.

Očekuje se da će večeras Nemanja Matić biti starter u ekipi Junajteda, mada bi u slučaju da dobije žuti karton morao da pauzira u revanšu.

U Pari Sen Žermenu veruju da je ovo njihova sezona i da je pravi trenutak da osvoje trofej Lige šampiona. Trener Tomas Tuhel istakao je da očekuje da konačan pobednik bude određen tek na „Parku prinčeva“ u Parizu.

– Šta god da se desi na „Old Trafordu“, to neće biti rezultat koji će odrediti pobednika. Najveća borba vodiće se tek u Parizu, a siguran sam da pred našim navijačima ne možemo da izgubimo – rekao je Tuhel.

Bez Nejmara na „Old Traford“

PSŽ prema poslednjim informacijama iz Francuske dolazi na „Old Traford bez Nejmara. Brazilac je obnovio povredu metatarzalne kosti desnog stopala i moguće je da mu sledi duža pauza. Francuski mediji navode da su neizvesne šanse da li će Nejmar moći da zaigra i u revanšu.

Beograd nema stadion, a želi finale Lige šampiona

Pojedini mediji juče su objavili informaciju da Beograd namerava da podnese kandidaturu za domaćinstvo finala Lige šampiona 2025. godine, te da će Vlada Srbije izdvojiti za to 150 miliona evra. Podsetimo da glavni grad Srbije trenutno nema stadion koji u potpunosti zadovoljava UEFA standarde, kao ni da najavljena izgradnja „Nacionalnog“ stadiona još uvek nije ni počela.

Roma i Kolarov pod pritiskom

Roma je u poslednja četiri meča u domaćem prvenstvu i Kupu Italije ostvarila samo jednu pobedu, zbog čega navijači „vučice“ strepe da bi Porto mogao da bude nepremostiva prepreka. Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov našao se poslednjih nedelja na udaru navijača zbog slabih igara, a situacija se nije popravila ni kada je postigao gol u Seriji A protiv Kijeva. Kolarov se posle gola poklonio ka najvatrenijim pristalicama, kao što to rade glumci u pozorištu, što su neki navijači doživeli kao dodatnu provokaciju, a ne kao ruku pomirenja.

Parovi osmine finala

utorak (12. februar)

Roma – Porto     21.00

Mančester junajted – PSŽ             21.00

sreda (13. februar)

Totenhem – Borusija Dortmund 21.00

Ajaks – Real         21.00

utorak (19. februar)

Lion – Barselona                21.00

Liverpul – Bajern               21.00

sreda (20. februar)

Atletiko – Juventus          21.00

Šalke 04 – Mančester siti               21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari