Šoutajm Boškovićeve 1Foto: www.oks.org.rs

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je korak više ka finalnom turniru novoustanovljene Lige nacija (27. jun – 1. jul) u Nanđingu.

Današnjom pobedom nad Tajlandom u prvom kolu drugog vikenda u Makauu – 3:1 (25:18, 25:23, 19:25, 25:19) zadržala je visok plasman među 16 učesnika, od kojih će se pet najuspešnijih pridružiti domaćinu Kini u završnici takmičenja.

Posle dobijenog prvog seta došlo je do opuštanja izabranica Zorana Terzića, što je rival iskoristio i poveo sa 19:14 u drugom delu meča, da bi tok događaja bio promenjen tek na 24:23 za naše dame, ali to im je bilo dovoljno da dupliraju razliku. Tajlanđanke su ipak uspele da se uhvate za slamku spasa i smanje na 2:1, ne i da je zadrže, jer su se Srpkinje skoncentrisale u setu odluke i rutinski potvrdile da su za nekoliko koplja ispred.

– Sigurno ne možemo biti zadovoljni današnjom igrom, jer ovo nije bilo ni približno onome što hoćemo i što nam je potrebno da bismo napravili uspeh u Ligi nacija. Valjaju jedino osvojeni bodovi. Ali, nadam se da ćemo već sutra biti bolji i na drugačiji način doći do nove pobede – uvek je realan i strog selektor Zoran Terzić.

Utakmicu sa tradicionalno nezgodnom azijskom selekcijom na svojim leđima iznela je zvanično najbolja evropska odbojkašica za 2017. godinu, Tijana Bošković, čijih su 30 poena izludeli protivnika. Sa 13 poena i pet blokova, na visokom nivou bila je i kapitenka Milena Rašić, iako je tek pre nekoliko dana prekinula mini odmor od duge klupske sezone, završene osvajanjem nove titule prvaka Starog kontinenta, a kvalitetnu partiju pružila je i prvi primač aktuelnih evropskih prvakinja Brankica Mihajlović (12).

– Nije nas Tajland iznenadio svojim otporom, jer smo očekivali da se bori do samog kraja. Međutim, mi smo našle načina da opravdamo ulogu favorita. Verujem da ćemo biti još bolje do kraja turnira – misli Boškovićeva.

Već sutra naše devojke će odmeriti snage sa Poljskom, a sutra ih čeka zaključni duel u ovoj fazi LN sa selekcijom Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari