SP: Francuska bolja od Australije 1Foto: EPA-EFE/ SERGEY DOLZHENKO

U prvom meču prvog kola C grupe na Svetskom prvenstvu reprezentacija Francuske je pobedila Australiju sa 2:1.

U prvom poluvremnenu „Trikolori“ su bili značajno bolji rival, ali su u drugih 45 minuta potpuno pali i pobedili su samo na iskustvo igrača koji igraju u najboljim svetskim ligama.

Sva tri gola pala su u poslednjih pola časa igre, prvo je Džošua Ridson startovao nad Antoanom Grizmanom u svom kaznenom prostoru, a glavni arbitar Andres Kunja je odluku doneo tek posle VAR-a, da bi nakon 120 sekundi samouvereno pokazao na „belu tačku“ nakon što je u svom petercu Samjuel umtiti očigledno igrao rukom.

Oba penala su ritinski realizovana, na jednoj strani je precizan bio Grizman, a na drugoj Mile Jedinak pa se u finiš utakmice ušlo sa rezultatom 1:1.

Ipak, „Galskim petrovima“ donosi Pol Pogba, nakon jednog lepog duplog pasa sa Olivijem Žiruom, a loptu je malo zakačio i smer joj u potpunosti promenio Tejlor Sensburi, pa se od prečke odbila u mrežu autsajdera na ovom meču.

Sve u svemu, Francuska daans nije briljirala ia ko nastavi sa ovakvim partijama mogla bi ubrzo postati i najveće razočaranje turnira, dok je sa druge starne Australija oduševila borbenošću, ali se vidi da joj fali jedan izraziti plejmejker i golgeter u prvoj postavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari