Generalni sekretar Zajednice klubova Meridijan Superlige Miodrag Žuća Janković potvrdio je juče izricanje kazne prvotimcu Crvene zvezde Ognjenu Koromanu, zbog njegovih izjava nakon meča 17. kola između Bežanije i Crvene zvezde. Podsećanja radi, Koroman je tada kritikovao suđenje na pomenutom susretu, a disciplinski organi Zajednice su i pored njegovog naknadnog izvinjenja, odlučili da ga kazne sa 30.

Generalni sekretar Zajednice klubova Meridijan Superlige Miodrag Žuća Janković potvrdio je juče izricanje kazne prvotimcu Crvene zvezde Ognjenu Koromanu, zbog njegovih izjava nakon meča 17. kola između Bežanije i Crvene zvezde. Podsećanja radi, Koroman je tada kritikovao suđenje na pomenutom susretu, a disciplinski organi Zajednice su i pored njegovog naknadnog izvinjenja, odlučili da ga kazne sa 30.000 dinara. Janković se osvrnuo i na analizu minulog, 18. kola srpskog fudbalskog šampionata, u čijem fokusu se našao 128. „večiti derbi“. Na adresu Zajednice do sada su pristigle samo dve zvanične primedbe predstavnika klubova. Primedbe su imali predstavnici Banata i OFK Beograda, koji su nezadovoljni suđenjem na mečevima koji su njihovi timovi odigrali protiv apatinske Mladosti, odnosno Vojvodine.
Dešavanja sa meča Crvena zvezda – Partizan i brojne incidentne situacije koje su izazvali igrači oba tima, biće naknadno razmatrani, pošto se tek očekuje zvaničan izveštaj glavnog sudije ovog duela Ninoslava Spasića. Delegat i komesar za bezbednost, koji su bili prisutni na „Marakani“, uneli su u svoje izveštaje i primedbe na ponašanje navijača „večitih“ rivala.
Reprezentacija Srbije u malom fudbalu (futsal) plasirala se na završni turnir Prvenstva Evrope, koji se u novembru igra u Portugalu. Naš tim je u poslednjoj utakmici kvalifikacione grupe D bio bolji od domaćina turnira, Holandije, 6:0 (3:0). Drugo mesto na turniru osvojila je selekcija Azerbejdžana, Holanđani su treći, a Finci četvrti.
Marko Perić, igrač beogradskog Marba, proglašen je za najboljeg igrača i najboljeg napadača kvalifikacionog turnira, a nagrada za najboljeg golmana pripala je Vladimiru Ranisavljeviću (Marbo).
Plasman na završni turnir (od 16. do 25. novembra u Portugalu) obezbedile su, pored domaćina i reprezentacije Srbije, i selekcije Češke, Rusije, Rumunije i Španije, a ostalo je da se odigraju mečevi u grupama A i B, u kojima su favoriti timovi Italije i Ukrajine.
Kako prenose italijanski mediji, trener milanskog Intera Roberto Manćini uskoro će produžiti vernost neroazurima na još tri godine. Naime, prema pisanju lista „Kontro kampo“ dogovor dve strane postignut je prošlog petka na sastanku predsednika kluba Masima Moratija i Manćinija, a zvanično saopštenje bi trebalo da „ugleda svetlost dana“ pre revanš susreta osmine finala Lige šampiona sa Valensijom, zakazanim za narednu nedelju.
Član italijanske Serije A Torino, koji se grčevito bori za očuvanje prvoligaškog statusa, juče je otpustio dosadašnjeg šefa struke Alberta Zakeronija i na njegovo mesto vratio prethodnog trenera Đanija de Bjasija, koji je prošle sezone i uveo Torino u najviši rang. Zakeroni je otpušten nakon što je Torino tokom vikenda pretrpeo i šesti uzastopni poraz (3:0 od Kjeva), čime su ostali na 16. poziciji na tabeli, sa svega dva boda koja ga dele od zone ispadanja. Inače, De Bjasi, koji je preuzeo trenersku palicu u svom prethodnom mandatu na klupi Torina otpušten je nekoliko dana pre starta tekuće sezone kako bi se otvorilo mesto za Zakeronija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari