Janko Tipsarević se plasirao u četvrtfinale turnira u Moskvi nakon što je u drugom kolu pobedio trećeg nosioca Endija Mareja 6:4, 7:5. Trenutno 18. tenisera sveta i favorita u ovom meču srpski teniser je savladao posle 105 minuta igre i naredni protivnik biće mu Čeh Radek Stepanek sa kojim se Tipsarević (68.

Janko Tipsarević se plasirao u četvrtfinale turnira u Moskvi nakon što je u drugom kolu pobedio trećeg nosioca Endija Mareja 6:4, 7:5. Trenutno 18. tenisera sveta i favorita u ovom meču srpski teniser je savladao posle 105 minuta igre i naredni protivnik biće mu Čeh Radek Stepanek sa kojim se Tipsarević (68. na ATP listi) nikada ranije nije sastajao.
Stepanek je u 2. kolu bio bolji od domaćeg tenisera Dmitrija Tursunova (2:1). Prva dva nosioca na turniru, koji se u glavnom gradu Rusije igra se za ukupni nagradni fond od milion dolara, jesu Nikolaj Davidenko i Mihael Južni. Lj.
Beograd – Kompanija Telenor postala je juče generalni sponzor olimpijskog tima Srbije na narednim Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Ugovor o sponzorstvu juče su potpisali generalni direktor Telenora u Srbiji Stajn Erik Velan i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković. Velan je nakon potpisivanja izjavio da se Telenor odlučio za generalno sponzorstvo jer je prepoznao vrednost srpskih sportista i značaj koji sport ima za građane u Srbiji. Predsednik OKS Ivan Ćurković rekao je da je olimpijski pul dobio značajnog partnera koji će biti veliko pojačanje za najbolje sportiste jer će finansijska podrška mnogo značiti da dobiju što bolje uslove da budu najbolji u Pekingu. Telenor će biti zvanični provajder olimpijskog tima, a posebno će se fokusirati na osam sportista među kojima su, između ostalih, Milorad Čavić i Čaba Silađi (plivanje), Luka Rujević i Dragana Tomašević (atletika), Nikola Stojić i Goran Jagar (veslanje)…
Vaterpolisti Crvene zvezde i Vojvodine danas započinju drugi, završni krug kvalifikacija za Evroligu, u kojoj naša zemlja već ima sigurnog predstavnika, šampionsku ekipu Partizana.
Šanse oba kluba u toj borbi su minimalne, praktično teoretske, pa i jedni i drugi ciljaju 3. ili 4. mesto u svojim grupama, koja donose prestrojavanje u LEN kup. Crveno-beli će do tog plasmana pokušati da dođu u konkurenciji turskog Galatasaraja (prvi protivnik), Spartaka iz Volgograda (Rusija), hrvatskog Šibenika, nemačkog Duizburga i domaćina turnira Honveda (Mađarska). „Lale“ imaju jednako težak posao, jer ih je žreb upario sa prvakom Crne Gore Primorcem (današnji rival), Etnikosom (Grčka), Špandau 04 (Nemačka), Terasom (Španija) i slovenačkom Olimpijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari