Srbija bez igrača iz Evrolige protiv Grčke 1Foto: Starsport

Košarkaši Srbije u petak igraju jedan od dva presudna meča za plasman na Svetsko prvenstvo. Na toj utakmici, koju ćete gledati samo i isključivo na kanalu Nova S, selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na igrače Partizana i Crvene zvezde, kao ni na igrače iz ostalih evroligaških ekipa.

Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Uroš Trifunović neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću u Grčkoj.

Srbija tada ima prvu meč loptu da obezbedi plasman na Svetski kup ove godine, a preostalih 14 igrača ne bi trebalo da imaju prekomplikovan posao jer je Grčka u ovom prozoru sa igračima koji su do sada imali minimalno reprezentativno iskustvo.

Srbiju bi trebalo da predvodi Marko Jagodić Kuridža, Stefan Jović, Dušan Ristić, Marko Jeremić, a nije sasvim jasno da li CSKA iz Moskve pušta na ove utakmice Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca. U novembru oni nisu mogli da dođu u nacionalni tim, a sada „armejci“ nemaju obaveze u VTB ligi.

„Orlovi“ neće imati pomoć ni igrača koji igraju dan ranije u odnosu na meč sa Grčkom koji je u petak. U petak igraju i Zvezda i Efes u kojima igra nekoliko pozvanih reprezentativaca, dok Partizan, Fenerbahče i Bajern igraju u četvrtak. Ipak te ekipe ne dozvoljavaju svojim reprezentativcima da putuju u Grčku.

Što se tiče meča u ponedeljak, kada Srbija dočekuje Veliku Britaniju tu bi trebalo da svi igrači budu dostupni selektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari