Srbija bolja od Litvanije za plasman u ligu B Lige nacija 1Foto: FoNet/ AP

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju sa 4:1 u poslednjem kolu grupe 4 lige C Lige Nacija i tako izborila mesto u plej-ofu za osvajanje svoje Lige u martu 2020. godine, ali i plasman u viši rang ovog takmičenja u sledećem ciklusu takmičenja.

Do važne pobede „Orlovi“ su došli u drugom poluvremenu, pošto su u prvom promašili dve odlične šanse preko Saše Lukića i Nemanje Maksimovića, ali i nakon sjajne intervencije golmana reprezentacije Srbije Pregrada Rajkovića koji je u 32. minutu skrenuo loptu do prečke nakon udarca Justijana Janusevskisa.

Ključna promena u sastavu Srbije bio je ulazak drugog napadača, Aleksandra Prijovića, u igru na početku drugog poluvremena, a samo nakon pet minuta Srbija je povela i to autogolom Arturasa Žulpre nakon kornera koji je izveo Andrija Živković.

Na novi gtol „Orlova“ se čekalo svega sedam minuta, sjajan centaršut Andrije Živkovića iskoristio je Aleksandar Mitrović koji je bio najviši u kaznenom prostoru protivnika, a na identičan način se u listu strelaca upisao i Aleksandra Prijović, dvadeset minuta pre kraja susreta.

Četvrti gol Srbija je postigla nakon samo nekoliko minuta, Prijović je izvanrednim pasom „izbacio“ Adema Ljajića u situaciju „1 na 1“ sa golmanom protivničke ekipe Ernestasa Šetkusa, a plejmejker Bešiktaša je rutinski „bocnuo“ loptu i proslavio drugi uzastopni pogodak za svoju selekciju u samo nekoliko dana, pošto je bio strelac gola i u prošlom kolu protiv Crne Gore u Beogradu.

Jedini pogodak gostiju bio je delo Deimantasa Petravičijusa, koji je zatresao mrežu „Orlova“ u 57. minutu susreta posle velike greške Predraga Rajkovića.

U drugom meču ove grupe Rumunija je savladala Crnu Goru sa 1:0.

Žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su na programu 2. decembra, a Srbija će biti u trećem „šeširu“.

U plej-ofu za osvajanje C Lige nacija Srbija će u polufinalu igrati protiv Norveške, dok će drugi polufinalni par činiti Škotska – Izrael.

Tabela

Srbija 14

Rumunija 12

Crna Gora 7

Litvanija 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari