Srbija od minus 17 do polufinala prvenstva Evrope 1Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

Košarkaši Srbije, momci do 18 godina, uspeli su protiv Izraela da nadoknade minus od 17 poena iz prvog poluvremena, slavili su sa 68:62, stigli su do polufinala Evropskog prvenstva, stigli su do dve meč lopte za osvajanje medalje.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Ilija Milijašević sa 16, Marko Šarenac sa 14 i Đorđe Ćurčić sa 13 poena. Kod Izraela, raspoloženi za igru u napadu, bili su Noam Jacov sa 17, Benjamin Onče sa 13 i Amit Menečem sa 11 poena, piše Sport Klub.

Izabranici Vladimira Đokića koji su na putu ka četvrtfinalu pobedili Sloveniju, Grčku, Češku i Crnu Goru, imali su mnogo problema u prvom poluvremenu protiv Izraela.  Srbija je za tri poena šutirala 1-11, dok je Izrael ubacio šest trojki, odigrala je bolje u oba smera, pa je vodio sa 39:22.

Srbija se nije predavala pa je uoči poslednje deonice, uspela da svede deficit na šest poena – 44:50. Ponovo je bila u igri, delovalo je da može da nadoknadi minus od 17 poena, da može do polufinala.

Na šest minuta pre kraja, sve je krenulo iz početka – 54:54. Srbija je bila u naletu, a Izrael je imao problema, pa su izabranici Vladimira Đokića na nešto više od tri minuta pre kraja vodili sa 63:59. Usledio je rat nerava, a na 30 sekundi pre kraja, slavlje košarkaša Srbije je moglo da počne jer je sa zvukom sirene za istek napada, pogodio Ilija Milijašević za nedostižnih 67:62.

U ranije odigranim mečevima, Slovenija je u četvrtfinalu, posle triler završnice pobedila Francusku sa 58:57, dok je Nemačka pobedom nad Hvatskom – 88:75, obezbedila opstanak u elitnoj diviziji, dok će Hrvatska morati da ostvari dve pobede do kraja šampionata kako bi stigla do željene kote 13, jer se tri selekcije sele u B diviziju. U istoj situaciji kao i Hrvatske je i selekcija Crne Gore koja je poražena od Poljske, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari