Srbija u drugom poluvremenu "slomila" Gruziju 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije pobedili su Gruziju 105:87 u drugom kolu G grupe kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Iako je rezultat na kraju bio ubedljiv, ovo za „Orlove“ nikako nije bila laka utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu kada su gosti pogađali iz gotovo svih pozicija, a posebno je bio opasan plejmejker Majkl Dikson koji je u prvih 20 minuta ubacio većinu od svoja 34 poena.

U tom periodu ni srpski napad nije previše zaostajao za protivničkim, ali je problem bila odbrana, kao i čak devet promašenih slobodnih bacanja, pa se na odmor otišlo sa „minus jedan“, 44:45 za protivnika.

U trećoj četvrtini Srbija je zaigrala znatno bolje u oba pravca i tu deonicu dobila rezultatom 30:19, pa se u poslednjoj četvrtini posle kombinovano četiri pogođenje trojke Marka Simonovića i Milana Mačvana ime pobednika više nije dovodilo u pitanje nijednog momenta.

Najbolji u redovima srpske reprezentacije bili su Miroslav Raduljica sa 28, Milan Mačvan sa 18, te Marko Simonović sa 12 poena, dok je u redovima gostiju najefikasniji bio Majkl Dikson sa 34 poena.

Naredni meč u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo Đorđevićevi izabranici će igrati u februaru 2018. godine protiv Nemačke, na strani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari