Foto: EPA/ JORGE ZAPATA

Neposredno nakon objavljivanja spiska, Jovica Antonić, pomoćnik u stručnom štabu „orlova“ obznanio je iznenađujuću informaciju.

– Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mlađi centri, on će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Potvrdio je da će biti u Beogradu – iznenadio je Antonić javnost izrečenim.

Štimac je na poslednjem Evropskom prvenstvu, na kojem je Srbija osvojila srebro, imao krajnje epizodnu ulogu, ali to nikada nije potencirao, s obzirom na to da je svaki poziv da nastupi u nacionalnom dresu doživljavao kao veliku čast. Ni posle kontinentalnog šampionata, u razgovorima za medije, nijednom rečenicom nije nagovestio da je odlučio da se oprosti od reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016, Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i Evropskom šampionatu 2017. Naprotiv, potencirao je da je spreman da u interesu reprezentacije odigra minimalan broj minuta i da mu to nikada neće predstavljati problem. U reprezentativnu penziju otišao je sa 30 godina.