Crvena zvezda demantovala tvrdnje o nameštanju utakmice 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Ugledni francuski sportski list L’Ekip objavio je da je UEFA obavestila francusko tužilaštvo da je jedan od visokih funkcionera Crvene zvezde pokušao u kladionicama da uplati pet miliona evra na poraz šampiona Srbije protiv Pari Sen Žermena od pet golova razlike.

L’Ekip navodi da su nekoliko dana pre utakmice o celom slučaju obavešteni predsednik UEFA Aleksandar Čeferin i njegovi najbliži saradnici i dodaje da je informacija stigla od doušnika koji se smatra kredibilnim, prenosi Mocartsport.

On tvrdi da se neimenovani Zvezdin zvaničnik dan pre meča u jednoj pariskoj palati sastao sa predsednikom Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelaifijem.

Istraga je, piše L’Ekip, zvanično otvorena i inspektori su 2. oktobra, dan pre utakmice, prisluškivali razgovor Zvezdinog zvaničnika i Al-Kelaifija, ali niko od njih nije rekao ništa sporno.

Na dan utakmice isti policajci su bili na Parku prinčeva, a sumnja se javila kada je Kilijan Mbape u 70. minute pogodio za 5:0, a potom posle gola Marka Marina i Nejmar za konačnih 6:1.

Na utakmici su bila i stručna lica koja su procenjivala sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima, piše L’Ekip.

List ocenjuje da pobeda Pari Sen Žermena nije iznenađenje, ali ističe da se posle remija Zvezde sa Napolijem nije očekivalo da će biti tako lako.

Pre utakmice nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, ali u Francuskoj nisu primetili ništa neuobičajeno.

UEFA ništa od toga nije želela ni da potvrdi ni da demantuje, uz obrazloženje da takve slučajeve nikad ne komentariše pre okončanja istrage.

L’Ekip na kraju ističe da “u ovoj fazi istrage nema konkretnih dokaza, već samo osnovana sumnja” koju ispituju UEFA i nadležni francuski organi.

Sve mogućnosti su otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde”, zaključuje se u tekstu.

Crvena zvezda demantovala je pisanje francuskog sportskog lista „Ekip“ da je njen funkcioner hteo da uplati pet miliona evra na ubedljiv poraz u Parizu i saopštila da ti navodi nanose veliku štetu ugledu kluba.

Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje pisanje francuskog lista L’Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice sa Pari Sen Žermenom i umešanosti bilo koga iz kluba u eventualne nečasne radnje, navodi se u saopštenju.

Šampion Srbije je pozvao sve nadležne organe da taj slučaj odmah istraže. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato insistiramo i kod UEFA i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine.

Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen, stoji u saopštenju. U Zvezdi očekuju da će se do istine doći u najkraćem mogućem roku.

Crvena zvezda očekuje da se do istine o ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari