Sve sem pobede "vezuje" ruke 1Foto: EPA-EFE/ JuanJo Martin

Realova grupa nije takva da bi se mogao s rukama na leđima prošetati do osmine finala Lige šampiona, ali teško da je neko mogao pretpostaviti da će njen rekordni osvajač (13) posle dva kola biti najgori od „sve dece“, s porazom od Šahtjora i jednim bodom iz prošlonedeljnog duela sa Borusijom (Menhengladbah), odnosno imati imperativ pobede u večerašnjem meču sa Interom.

Jeste da ga ni kiks protiv trostrukog evropskog prvaka ne bi sasvim izbacio iz borbe za sledeću fazu, ali u tom slučaju bi „kraljevići“ bili pod još većim pritiskom i ne bi sami odlučivali o sudbini svojih uobičajeno velikih ambicija u elitnom UEFA rangu.

– Ovo je malo finale za nas, mada je Realu svaka utakmica takva. Znamo šta se od nas očekuje, kao što znamo da moramo biti fokusirani i pravi da bismo uzeli sva tri boda protiv veoma dobrih gostiju – svestan je situacije trener Zinedin Zidan, a tako razmišlja i njegov zemljak Rafael Varan.

– Nismo dobro prošli u prva dva kola, pogotovo u prvom  kada zadnju liniju nije mogao da vodi Serhio Ramos, ali dobra odbrana je obaveza i odgovornost svih nas. I protiv Intera ćemo morati timski da čuvamo našu mrežu. Imaćemo posla sa organizovanim i jakim protivnikom, pa se tako i pripremamo za ovaj važan meč, a ono što bi moglo da nam olakša stvari je odsustvo njihovog najefikasnijeg igrača Romela Lukakua – smatra francuski štoper.

U početnoj postavi Reala mogao bi da se nađe i oporavljeni vezista Eden Azar, pogotovo što je bio na visini zadatka u primeraškoj vikend pobedi, dok će srpski napadač Luka Jović verovatno opet šansu čekati kao rezervni adut.

Ni kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov i njegovi crno-plavi nisu u mnogo povoljnijem položaju poziciji, s bodom više iz duela sa vodećim Šahtjorom (3) i  Borusijom M. (2), pa će i oni puno imati razloga da zapnu iz sve snage i bolje se pozicioniraju za drugu polovinu trke.

A usput produže pozitivno nasleđe kada su u pitanju ishodi susreta ova dva kluba, jer Italijani imaju trijumf više od Španaca (7:6, uz dva remija) u različitim takmičenjima pod okriljem UEFA. Od 1964. do 1998. godine, kada su im se poslednji put ukrstili putevi, takođe u grupnoj fazi LŠ. Sve to pod uslovom da uspeju da u ofanzivi zatvore sve „rupe“ otvorene izostankom robusnog belgijskog špica, ali i ne nastave sa toliko puta viđenim oscilacijama od početka aktuelne Serije A.

– Odsustvo Lukakua ne može da se ne odrazi na ekipu. Mada, s jedne strane imamo činjenicu da Romel nije pogađao na svoja dva poslednja meča, a s druge podatak da smo pre neki dan uputili 25 šuteva prema golu Parme i opet nismo uspeli da je pobedimo. Što se tiče kvaliteta i aspiracija Reala suvišno je ih je ponavljati, kada ih svi savršeno znaju. Čeka nas veliki izazov u Madridu – kaže šef stručnog štaba milanskog kluba Antonio Konte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari