"Sveci" žele čudo 1Foto: vikipedia

Posle kraćeg intermeca između mečeva osmine finala večeras se nastavlja borba za najvredniji klupski trofej u evropskom fudbalu, gde ćemo još najmanje dva puta gledati Liverpul…

… jer je teško čak i zamisliti da engleski velikan na svom Enfildu može prokockati pet golova prednosti sa terena Porta (0:5), dok će Pari Sen Žermenu biti potrebno mnogo pameti, snage, veštine pa i sreće da posle lakog poraza u Madridu (3:1) izbaci iz koloseka pobednika dve poslednje Lige šampiona. Pogotovo što je francuski tim u međuvremenu ostao lišen usluga prve zvezde tima Nejmara, čiji je letošnji dolazak iz Barselone, vredan rekordnih i suludih 222 miliona evra, trebalo da bude kamen temeljac osvajačkih ambicija kluba u vlasništvu prebogatih Arapa.

Brazilski golgeter doživeo je prelom stopala i vratio se u Brazil, gde bi mogao da prođe operaciju i rehabilitaciju do željenog priključivanja reprezentaciji domovine za Svetsko prvenstvo ovog leta, što je prema saznanjima medija u Francuskoj toliko razočaralo i razbesnelo gazde PSŽ-a da, navodno, razmišljaju o njegovoj prodaji na kraju sezone. U ovom trenutku je da „sveci“ ne računaju na njega, u najgorem slučaju ni na mladog centarfora Kilijana Mbapea, koga muči povređeno koleno, što bi u krupan kadar moglo da izvuče zapostavljenog Julijana Drakslera i retko korišćenog Anhela Di Mariju.

– Uzdamo se u magiju Pariza – sažeo je lična i klupska očekivanja domaćinov trener Unai Emeri, očigledno oslonjen na podatak da je aktuelni prvak Lige 1 dobio 19 poslednjih evropskih mečeva na „Parku prinčeva“ i da su na istom mestu ne tako davno padali divovi kao Barselona i Nejmar.

– Ovo je utakmica godine za nas i jedinstven trenutak za sve ljubitelje fudbala u Francuskoj. Moramo igrati pametno i, još više, srčano. Nadam se najboljem mogućem izdanju moje ekipe. To što nema jednog bitnog igrača, u ovom slučaju Nejmara, može da otvori vrata nekim drugim – ne gubi nadu strateg Parižana, čiji bi sastav trebalo da bude jači za oporavljene Lasanu Dijaru i Tijaga Motu.

Međutim, sve to teško da može da demotiviše, a kamoli demorališe i zaplaši Kristijana Ronalda, dvostrukog strelca u prvih 90 minuta ovosezonskog boja sa PSŽ-om.

– Nikada dosta golova, pobeda i trofeja. Realovi i moji ciljevi su isti. Idemo dalje – poručio je pred revanš neverovatni Portugalac, čiji su udarci promenili tok meča na „Santijago Bernabeu“.

Vrhunskom fudbalu u drugom činu derbija ove faze LŠ možemo da se nadamo i zbog toga što Realu gori pod nogama, jer bi eventualna eliminacija ubrzala tektonske kadrovske promene u klubu, s obzirom da još jedino napredovanje ka trećem vezanom „ušatom peharu“ može da zabašuri brljotine u prvenstvu, gde Luka Morić, Toni Kros i ostali kaskaju čitavih 15 koraka za Barselonom.

U drugom večerašnjem meču sve je jasno. Koliko god da Porto bude hrabar i psihički neopterećen, a Liverpul možda ležeran, nije najrealnije da gosti šest puta nateraju na kapitulaciju izabranike Jirgena Klopa, a ovi nijednim „metkom“ ne pronađu „metu“ sa Pirineja i od već gotovog naprave veresiju.

Parovi osmine finala

danas

Liverpul – Porto (5:0)

PSŽ – Real (1:3)

sutra

Mančester s – Bazel (4:0)

Totenhem – Juventus (2:2)

13. mart

Mančester j – Sevilja (0:0)

Roma – Šahtjor (1:2)

14. mart

Bešiktaš – Bajern (0:5)

Barselona – Čelsi (1:1)

* Osim utakmice u Istanbulu (18.00) sve počinju u 20.45

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari