Tadić "izaziva" Modrića 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Drugog dana osmine finala Lige šampiona na teren će evropski fudbalski klupski vladar još od proleća 2016. godine, a prva prolećna destinacija Reala je stadion  „Johan Krojf arena“ u Amsterdamu, gde ga čeka ekstra motivisani Ajaks.

I tačno 53.000 sretnih vlasnika karata za 13 godina čekan meč holandskog velikana u eliminacionoj fazi elitnog takmičenja, dok je još 14.000 navijača četvorostrukog osvajača kontinentalne krune dobilo utešnu priliku da u društvu nekih od bivših asova „kopljanika“ isti događaj prati iz „Zigo dom“ dvorane.

„Sve ulaznice bi bile rasprodate i da nam je kapacitet 150.000 mesta“, pohvalio se pre nekoliko dana najbolji evropski klub iz 1971, 1972, 1973. i 1995. godine, čija se uprava, ipak, nada da večeras neće samo finansijski profitirati. Iako im je tim u lošoj rezultatskoj fazi, pa u prvu bitku sa osvajačem rekordnih 13 „ušatih“ pehara ulaze s dva poraza i jednim remijem u četiri poslednja kola Eredivizije, što ga je udaljilo šest bodova od liderskog PSV-a. Protiv „kopljanika“ je i slaba statistika u pređašnjim susretima sa španskim rivalom: sedam izgubljenih duela, četiri pobede, jedan remi, 10 datih i 24 primljena gola. Dobra stvar u tmurnoj igri brojki je to što trener Erik ten Hag može da računa na sve bitne prvotimce, pa i na njihove najkvalitetnije alternative, mada će čak petorica njegovih izabranika biti na oprezu, jer bi u slučaju novog žutog kartona morali da preskoče revanš. Više od svega raduje ga to što je „motorino“ ekipe Dušan Tadić spreman i vrlo nestrpljiv da pokaže zašto je u Top 5 strelaca nacionalnog prvenstva (13) i zbog čega je peti najefikasniji pojedinac grupne runde LŠ (5).

– Real je favorit u svakoj utakmici, bez obzira ko je sa druge strane, osim protiv Barselone na „Kamp nou“. Svesni smo da će oni kazniti svaku našu grešku, ali isto tako znamo da možemo do dobrog rezultata. Pokazali smo to već ove sezone protiv Benfike i Bajerna – (samo)uveren je vezista reprezentacije Srbije, koji briljira u prvoj sezoni svog drugog fudbalskog mandata u „zemlji lala“.

Na suprotnoj strani, gosti su vezali šest trijumfa u Primeri, pa posle očajnog učinka u prošlogodišnjem delu aktuelnog šampionata zaostaju „samo“ šest bodova za Barselonom, s kojom su nedavno odigrali nerešeno u prvih sat i po polufinala Kupa kralja. A, kako odmiče vreme glavni kreator akcija i zvanično najbolji fudbaler sveta za 2018. godinu Luka Modrić sve bolje koristi poštede koje mu povremeno daje trener Santjago Solari, odnosno sve više utiče na igru kao u svojim najboljim danima u dresu Reala i selekcije Hrvatske. Pa, opet, niko se sa „Santijago Bernabeua“ ne postavlja kao favorit u osmini finala Lige šampiona.

– Ajaks ima kvalitetan tim, s miksom talentovanih i iskusnih igrača. Sigurno se neće braniti, jer to nije njihov stil. Gledaće da igraju što otvorenije i lepše, a naša je namera da iskoristimo njihove slabosti i naše prednosti – oprezan je prvi čuvar mreže branioca evropskog trona i golman belgijske reprezentacije Tibo Kurtoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari