Majami open: Aleksandra Krunić i dalje bez pobede u glavnom žrebu "sanšajn dabla" 1Foto> EPA-EFE/Tamas Kovacs

Aleksandra Krunić se preko dve prepreke u kvalifikacijama izborila da posle pet godina bude u glavnom žrebu na turniru u Majamiju.

I dalje je, međutim, bez pobede ne samo na Floridi nego i u Indijan Velsu, koji takođe pripada kategoriji 1000, što su u ženskom tenisu najjači turniri posle četiri za grend slem, a obadva se i na mastersima za muškarce popularno nazivaju „sanšajn dabl“ i idu na američkom tlu jedan za drugim.

Krunić (31), koju je složena povreda kolena odvojila od terena na neko vreme pa na svetskoj listi zauzima tek 626. mesto, izgubila je u prvom kolu od 36-godišnje Nemice Laure Zigemund (90. na listi, a šesta u dublu), koja je takođe prebrodila predtakmičenje.

Bilo je 4:6, 6:2, 6:2.

Srpska teniserka je dobro krenula. I kad ne bi osvojila gem na svoj servis brzo je vraćala suparnici istom merom u smenjivanju brejkova kao na traci, ali je nadalje popustila.

Nemačka igračica se u drugom kolu sastaje s Letonkom Jelenom Ostapenko, desetoplasiranom, koja je na početku kao nosilac bila slobodna.

Krunić je u Majamiju poklekla u prvom kolu i 2015, 2018. i 2019, a isto tada i u Indijan Velsu, gde nedavno nije prošla prvu protivnicu u kvalifikacijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari