Teo se vraća u Evropu 1Foto: EPA-EFE/ MICHAEL REYNOLDS

Ruki sezona 2017/18, protkana povredama, za Miloša Teodosića bila je ohrabrujuća i uveravajuća da sa svim defanzivnim limitima, kao 30-godišnjak, sa statusom najboljeg evropskog plejmejkera, može igrati u NBA.

Uprkos očekivanjima, potpuno oporavljen od povrede stopala, Teo je doživeo da, prvi put u bogatoj karijeri, u svojoj drugoj sezoni u Los Anđeles Klipersima postane marginalac, puki epizodista, koji najčešće maše peškirom i aplaudira saigračima na kraju klupe. Teo je ove sezone nastupio samo na osam mečeva, u proseku na parketu provodi deset minuta i beleži 2.9 poena, 1,8 skokova i 2,2 asistencije po utakmici. U skladu sa tim, nekako ni ne čudi poslednja izjava Teodosića, data Glasu Amerike, u kojoj srpski as najavljuje sigurni povratak u Evropu.

Srpski plejmejker zaista je vredno radio proteklog leta; potpuno se posvetio individualnom napretku, jačanju tela i sticanju snage, sve u cilju da u takmičarskoj 2018/19 zasluži još bolji status u Klipersima. Odlaskom Ostina Riversa u NJu Orleans, stekao se utisak da će Dok Rivers imati još bolju viziju i plan kako da iskoristi Teove fantastične organizatorske sposobnosti i istovremeno vešto zamaskira njegove defanzivne slabosti. Nažalost, oporavkom njegovog prijatelja iz Olimpijakosa Ejverija Bredlija, odnosno dovođenjem sa poslednjeg drafta Šaja Gildžus-Aleksandera sa Kentakija, rođeni Valjevac zapao je u nemilost trenera koji, inače, ima veoma dobre konekcije sa Srbijom. Stariji sin Doka Riversa, DŽeremaja, u kratkom periodu 2011. nastupao je za Mega Vizuru.

– Iskreno, malo mi teže ide da se naviknem na manju minutažu, ali pokušavam. Inače, ja sam potpuno zdrav i nemam nikakvih problema što se tiče povreda, tako da videćemo šta će biti u nastavku sezone – osetno razočaran Teodosić je biranim rečima poručio koliko je nezadovoljan statusom u Klipersima.

Postojala je i opcija poslednjeg leta da se Teodosić vrati u Evropu. Fenerbahče, Željka Obradovića, silno je želeo da ga angažuje, međutim Klipersi su u julu odlučili da aktiviraju njegovu poslednju godinu iz dvogodišnjeg ugovora i obavežu se na celokupnu isplatu veću od šest miliona dolara.

– Mislim da sigurno neću ostati ovde. Došao sam, video sam kako to izgleda i nekako… više uživam i lepše mi je da igram u Evropi. Sigurno ću se vratiti u Evropu, da li u toku ove sezone ili na kraju, videćemo – nedvosmisleno je poručio Teodosić, signalizirajući najvećim evropskim klubovima da osmisle plan kako da ga što pre pridobiju.

U Kinu sa reprezentacijom

Iako su kvalifikacije za Mundobasket u punom jeku, uskoro je na programu i poslednji „prozor“ krajem novembra i početkom decembra, Miloš Teodosić je sasvim siguran da će se Srbija naći na takmičenju u Kini i da će predvoditi „orlove“ na Svetskom prvenstvu 2019: „Sledeće leto je Svetsko prvenstvo, veoma bitno i važno takmičenje za sve nas. Verujem da će momci koji budu Saletu na raspolaganju izboriti plasman na Svetsko prvenstvo“, rekao je Teodosić i jasno stavio do znanja da će selektor Aleksandar Đorđević moći da računa i na njega na Mundobasketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari