Teška pobeda odbojkaša protiv Estonije 1Foto: FoNet/Confederation Europeenne de Volleyball CEV

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras Estoniju u drugom
kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, sa 3:2, po setovima 25:23, 16:25, 21:25, 25:20,15:12.

U drugom kolu šampionata Evrope u Poljskoj, odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila
je večeras u Gdanjsku Estoniju sa 3:2 (25:23, 16:25, 21:25, 25:20, 15:12) i sačuvala šansu da osvoji prvo mesto u grupi i plasira se direktno u četvrtfinale.

Posle briljantne igre i pobede bez izgubljenog seta protiv aktuelnog prvaka sveta Poljske na otvaranju prvenstva, danas se očekivao lakši zadatak i sigurna pobede protiv Estonaca, ali se ispostavilo da smo do dva boda morali da dođemo posle preokreta.

Početak meča to, doduše, nije nagoveštavao, jer je reprezentacija Srbije dobila prvi set. Izabranici Nikle Grbića tada su, po svoj prilici, pomislili da će to obeshrabriti protivnika, ali nije bilo tako.

Odbojkaši Estonije su u nastavku zaigrali veoma hrabro, rizikovali su u svakoj situaciji i za to su bili
nagrađivani, jer su uglavnom sve pogađali. Drugi set su dobili gotovo bez našeg otpora, a u trećem su pokazali da pored odvažnosti imaju i dosta kvaliteta.

U tom delu igre Estonija je od početka do kraja održavala prednost od dva do četiri poena i njeni odbojkaši su pokazali zavidnu mentalnu snagu, jer su do kraja izdržali pritisak.

Kada su se našli priterani uz zid, reprezentativci Srbije su reagovali na pravi način. Znatno su podigli kvalitet igre, zaustavili su korektora Tepana, koji je do tada bio nepogrešiv, a konačno je proradio i blok, i dobili su naredna dva seta.

U ponedeljak se Srbija sastaje sa Finskom i za osvajanje prvog mesta biće joj neophodna bar minimalna pobeda, odnosno dva boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari