Test psihofizičke izdržljivosti 1Foto: STARSPORT

Raspored utakmica na kojem bi „pozavideli“ i u NBA! Od 6. novembra, zaključno sa večerašnjim susretom, duel u Milanu, u okviru 9. kola Evrolige (20.45), za košarkaše Crvene zvezde biće čak šesti u poslednjih dvanaest dana.

Ni posle susreta sa Armanijem, crveno-beli neće otići na mini-raspust, naprotiv, već u petak dočekaće ih motivisane kolege u dresovima Barselone, bez prethodnih obaveza u drugoj duploj nedelji od starta sezone (odložen meč sa Olimpijakosom).

Branko Lazić i saigrači zaista su preopterećeni stalnim putovanjima i mečevima na svaka dva dana, bez mogućnosti čartera (izuzetak je bio duel sa Asvelom).

Trener Saša Obradović pokušava da iskoristi mogućnost nešto šire rotacije; s tim u vezi, na poslednjem abaligaškom susretu protiv Splita, koji su crveno-beli jedva dobili, odmarao je Kuzmića i pomenutog Lazića, ali doziranom minutažom, zbog dramatičnosti toka meča sa Splićanima, nije uspeo da igrački rastereti nosioce igre: Lojda, Voldena, O Brajanta…

Uporedo, Milano je imao velikih problema sa pozitivnim i onima koji su bili lažno pozitivni na virus korona.

Umesto maksimalnih osam, iz tih razloga, izabranici Etorea Mesine odigrali su tek pet evroligaškim utakmica, što je u kombinaciji sa nemogućnošću treniranja pod maksimalnim opterećenjem, sigurno uticalo na takmičarsku formu igrača.

Nalik prethodnim sezonama, Milano je ubedljivo startovao u Evroligi; na prve četiri utakmice ostvario je tri pobede, a zatim su mu, zbog problema sa korona virusom, otkazane utakmice sa Zenitom, Albom i na kraju, Himkijem.

„Dobra strana“ surovosti pandemije jeste ta da se Kevin Panter, sjajni šuter i neko ko je u vrlo kratkom periodu prošle sezone oduševio navijače Crvene zvezde, u međuvremenu oporavio od povrede, zbog koje je bio van ekipe od samog početka takmičarske godine.

Treneru Mesini, nakon oporavka pouzdanog šutera, jedino na treninzima nedostaje Malkolm Dilejni, odlični plejmejker, koji se još uvek nije oporavio od povrede skočnog zgloba.

Milano je napadački jedna od boljih evroligaških ekipa ove sezone, što je negde i logično s obzirom na ofanzivni potencijal Datomea, Micova, Rola, Bruksa, Šildsa, Moraskinija, Rodrigeza…

Popularni Ćaćo je na 4,4 asistencije po meču što ga svrstava među bolje dodavače u Evroligi u tekućoj takmičarskoj godini.

Milano je i ovog leta nastavio sa politikom dovođenja dokazanih vedeta kojima je igrački zenit prošao; s tim u vezi, Armanijevo odelo obukli su Kajl Hajnc i Luiđi Datome, ali su angažovani i pojedinci u naponu fizičke snage i na vrhuncu forme: Kevin Panter, Ševon Šilds, Malkolm Dilejni…

Košarkaše Zvezde očekuje izuzetno težak zadatak; iako su se sa poslednja tri gostovanja u „Forumu“ vratili trijumfalno, preopterećeni brojem utakmica u poslednjih šest dana, imaće prevashodnih problema sa psihičkom pripremom za večerašnji i meč u Barseloni, u petak uveče.

Crveno-beli su zapravo dobili poslednjih pet evroligaških duela sa Milanom i da bi nastavili sjajan niz večeras bi trebalo, prevashodno, da se koncentrišu na organizaciju igre i sposobnost menjanja napadačkog ritma Serhija Rodrigeza.

Milano pod košem ima visinu, težinu i iskustvo, ali i manjka talenta na niskom postu i ukoliko Zvezda bude uspešno branila centralni „pik“ između Rodrigeza i Hajnca, prevashodno, imaće šanse da napravi drugi evroligaški „brejk“ od starta takmičarske godine.

Obradović i Kuzmić, ipak, nisu zaraženi

Beogradskim košarkaškim krugovima juče se pronela vest o navodno pozitivnim rezultatima trenera Saše Obradovića i centra Ognjena Kuzmića na jednom od redovnih i obaveznih testiranja na korona virus. Međutim, u toku dana su stigli i nalazi ponovljenih analiza, kojima je odbačena mogućnost da su šef struke i Zvezdin adut pod obručima „zakačili“ kovid 19, pa su crveno-beli odahnuli pred važnu utakmicu na Apeninima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari