Tomas Tuhel odlazi iz Bajerna na kraju sezone 1Foto: EPA-EFE/ Andy Rain POOL

Tomas Tuhel neće biti trener minhenskog Bajerna nakon kraja ove sezone.

Sam bavarski klub je u kratkom saopštenju jutros naveo da bivši strateg Majnca, Čelsija, PSŽ-a i Borusije Dortmund neće odraditi ceo ugovor koji ističe u junu 2025.

– Dogovorili smo se da prekinemo saradnju posle ove sezone. Do tada, nastaviću sa svojim trenerskim štabom da činim sve što je moguće da postignem maksimalan uspeh sa ovim timom – rekao je Tuhel u izjavi koju je objavio sam Bajern iz Minhena.

Poslednjih sati i posle niza od tri bolna poraza od Bajera iz Leverkuzena (3-0), Lacija (1-0) i Bohuma (3-2), Tuhelova budućnost u timu je bila više nego upitna. U stvari, čak se spekulisalo da će biti otpušten odmah nakon što je bavarski tim zaostao 8 bodova za Bajer Leverkuzenom u Bundesligi, ali Jan-Kristijan Drezen, generalni direktor Bajerna, odbacio je tu mogućnost.

– Naravno – odgovorio je prošle nedelje nakon što je upitan da li Tuhel ostaje na klupi nakon poraza od Bohuma.

Ali sada je priča drugačija.

– Cilj nam je da restrukturiramo naš sportski menadžment sa novim trenerom za sezonu 2024/25. Do tada svi članovi tima imaju izričitu obavezu da ostvare najviše moguće ciljeve u Ligi šampiona i Bundesligi. Takođe se izričito držim činjenice da je to moguće učiniti naročito u Ligi šampiona, uvereni smo da ćemo uz podršku naših navijača doći do četvrtfinala na prepunoj Alijanc areni, nakon što smo izgubili 1-0 u prvom meču od Lacija u Rimu – nagovestio je Jan-Kristijan Drezen, a piše katalonski list Mundo Deportivo.

S druge strane, vredi podsetiti da je Tomas Tuhel jedan od trenera koga Barselona vidi kao moguću zamenu za Ćavija Ernandeza. Osim toga, mora se uzeti u obzir i to da kada Tuhel ode, Bajern mora da potraži trenera, a Hansi Flik, takođe u potencijalnim planovima Blaugrane, mogao bi da bude izabran za povratak na klupu Bavaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari