Tomić kaznio igrače 1Foto: KK Partizan NIS

Rezultatski, ništa se novo nije dogodilo u 7. kolu Superlige. Košarkaši Partizana bili su „surovi“ prema kolegama u dresovima Tamiša u Pančevu (88:62), dok je Crvena zvezda preslišala Zlatibor (83:57).

Večiti rivali su tako ostali jedini neporaženi timovi u domaćem prvenstvu, međutim percepcije trenera posle utakmica u Pančevu i Beogradu bile su dijametralno suprotne.

Andrea Trinkijeri bio je izuzetno ljut načinom na koji su njegovi izabranici odigrali prvi meč protiv Tamiša pred domaćom publikom; javno je tada iskritikovao igrače i utisak je da su od tog momenta Novica Veličković i saigrači zaigrali znatno odgovornije. Videlo se to i u Pančevu; protivnik jednostavno nije imao nikakve šanse pored raspoloženih Marinkovića (22p) i Stefana Jankovića (15p), dok je desetominutni prostor dobio i 17-godišnji Lazar Stefanović (2p). Uprkos tome što su trijumfovali, trener Crvene zvezde nimalo nije bio tolerantan prema načinu na koji su to njegovi izabranici ostvarili. Gotovo od starta Superlige, trener Tomić konstantno upozorava igrače da moraju da poboljšaju pristup i dođu do kontinuiteta fizičke i mentalne spremnosti igrajući na svaka dva ili tri dana. Tomiću je prekipelo u Železniku; indolentnost kod pojedinih igrača nikako mu se nije dopala i shodno tome usledila je reakcija odmah posle meča. Prethodno je za vreme jednog tajm-auta poslao u svlačionicu Marka Kešelja, kapitena u duelu sa Zlatiborom, a nakon utakmice imao je poruku i za Aleksu Radanova.

– Pristup utakmici nije bio kakav sam zahtevao od svojih igrača. Trebalo je da imaju slobodan dan u nedelju, ali su morali u 12 sati na trening. Tražim od svojih igrača da imamo isti pristup protiv Zlatibora i Reala. Zvezda je ozbiljan klub i treba ozbiljno da se ponašaju na terenu. Slažem se s tim da igrač možda i ne može da nađe motiva na ovakvim utakmicama, ali mora, jer mu je to posao. Govorim o pristupu igri i tome šta je trebalo taktički da uradimo. U Olimpijakosu za 23 godine nisam bacio nijedan dan… Moj je posao da napravim pritisak da budu spremni i na treningu i na utakmici. Radanov mi ne izgleda na terenu kao da je nezainteresovan, ali kao da je na 50 odsto… Trudiću se da se to popravi. Ima vremena, ali od njega zavisi – jasan je bio trener Tomić, koji već u sredu protiv FMP očekuje jasnu reakciju igrača.

Rezultati i tabela

  1. kolo

Grupa A

Crvena zvezda – Zlatibor                83:57

Borac – FMP        59:73

OKK Beograd – Dunav     88:92

 

  1. Crvena zvezda 7-0
  2. FMP 6-1
  3. Borac 3-4
  4. Zlatibor 2-5
  5. OKK Beograd 1-6
  6. Dunav 1-6

 

Grupa B

Tamiš – Partizan                62:88

Novi Pazar – Mega           sinoć

Sloboda – Dinamik            sinoć

 

  1. Partizan 7-0

  2. Mega 4-2

  3. Tamiš 2-5

  4. Dinamik 3-3

  5. Novi Pazar 2-4

  6. Sloboda 1-5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari