Tomić: Pobedilo veliko srce 1Foto: Starsport

Osmu godinu zaredom košarkaši Crvene zvezde boriće se za titulu u domaćem prvenstvu.

Poslednji četvorostruki uzastopni šampioni Srbije do novog finala došli su nakon eliminacije Mega Bemaksa u polufinalu plej-ofa. Krajnjih 2:0 u pobedama uopšte ne oslikava težinu odigranih utakmica protiv talentovanih i kvalitetnih takmaca u ljubičastim dresovima.

Opterećeni povredama važnih igrača, kao i ritmom utakmica koji je naprosto zamoran, crveno-beli su uspeli da slome otpor pulena Dejana Milojevića, u čijim se redovima posebno istakao 22-godišnji Luka Ašćerić, daroviti bek odrastao u Austriji. U proseku je postizao 20 poena i nekako ostavio u senci i Gogu Bitadzea, koji bi na narednom draftu, krajem juna mogao da bude izabran, čak i u prvoj rundi.

– Ja posle ovog polufinala mogu samo da čestitam mojim igračima i da kažem da imaju mnogo veliko srce, a uz to su i dobri igrači. Svi do jednog – poručio je trener Milan Tomić nakon drugog meča sa Megom.

Prvi čovek struke crveno-belih zabrinut je i zbog povreda važnih igrača nastalih u poslednje vreme zbog prenatrpanog kalendara i mečeva na svaka dva do tri dana. Bili Beron je faktički odigrao samo nekih desetak minuta do povrede, dok je Dušan Ristić bio van ekipe zbog povrede oka.

– Mi se takmičimo u jednoj ligi, koja se zove Superliga, a u njoj jedne ekipe imaju po mesec dana slobodno, a neke po dva dana. A znate koliko je teško igrati ovu ligu kada se ostale ekipe odmaraju mesec dana i naprave ciklus – deset dana slobodno, teretanica, šut, pa se podigne odbrana, napad, energija…. A mi se šibamo za ABA ligu? – delovao je Tomić ogorčeno zbog sistema takmičenja.

Svojim igračima nije imao mnogo toga da zameri na zalaganju posle druge utakmice, poručivši da bi bio ponosan na njih i da su kojim slučajem izgubili.

– Ne mogu ja da vam kažem šta je rešenje, ja sam se u Beograd vratio posle 25 godina. Ja znam samo da je ovo malo veći problem. Stvarno su moji igrači pokazali veliko srce i stvarno smo najbolji. Isto bih rekao i da su izgubili – podvukao je Tomić.

Poslednja godina Miloja u Megi

Mega Bemaks je generalno imala sasvim dobru sezonu na čijem je kraju ispala od Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa Superlige. Dejan Milojević, trener „ljubičastih“ od naredne sezone ponovo će sa svojim izabranicima domaće utakmice igrati u Beogradu, umesto u Sremskoj Mitrovici, a vrlo je moguće da će takmičarska 2019/20 biti i njegova poslednja na čelu struke: „Imam planove, jer sve u ovom klubu je isplanirano, pa tako i ja. Sigurno ću još jednu sezonu biti u Megi, to će biti moja deseta godina ovde, verovatno i poslednja. To su dva i po olimpijska ciklusa, pa mogu da kažem da je to najduže što sam bio bilo gde. Čak sam i u matičnom Beovuku proveo ‘samo’ osam godina“, najavio je Milojević potencijalni epilog na kraju naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari