Totenhem ubedljiv protiv Reala, Siti protiv Napolija 1Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Utakmicama u E,F,G i H grupi zatvoreno je četvrto kolo u Ligi šampiona, a veće su obeležili timovi iz Premijer lige koje su ubedljivo pobedili svoje protivnike.

Jedan od dva derbija večeri odigran je u Napolju gde je domaći Napoli ugostio Mančester siti koji se trijumfalno prosetao „pod Vezuvom“. Na kraju sigurna pobeda 4:2 za tim Pepa Gvardiole i obezbeđen plasman u nokaut fazu takmičenja, sa koje pozicije reći će duel protiv Šahtjora u poslednjem kolu, a možda i trijumf protiv Fejnorda za tri nedelje ukoliko Šahtjor izgubi protiv Napolija u Italiji.

Krenuli su ofanzivno i jedni i drugi jer je pobeda značila i trebala obema ekipama. Napoliju da se vrati „u život“ u takmičenju u kojem ima velike ambicije ove sezone, a Sitiju da nastavi sa serijom pobeda i već večeras osigura osminu finala najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenja.

Poveli su domaći preko jednog duplog pasa Insinjea i Mertensa i upravo je Italijan zatresao mrežu Edersona Moraeša u 21. minutu.

Nije se dugo čekalo na odgovor gostiju, posle jednog centaršuta Gundogana Otamendi je nadvisio u skoku Eljsada Hijasa i spoveo je u mrežu Pepe Reine, a nakon samo sedam minuta u pravom karambolu u šesnaestercu Napolija najbolje se snašao Stouns, ali je njegov udarac glavom završio na prečki gola tima sa juga Italije.

Nije se Siti tu i zaustavio, kako je počelo drugo poluvreme tako da ubacio u „višu brzinu“ i već u 48. minutu preko Stonsa poveo.

Korner je izveo Liroj Sane, a štoper gostiju je ponovo bio najviši u protivničkom petercu, ovoga puta i da samo glavom zakuca loptu pod prečku i da donese veliko slavlje malobrojnim navijačima „Građana“ na „San Paolu“.

Međutim tada Napoli vraća loptu u svoj posed i nošeni podrškom sa tribina stiže do izjednačenja, Sane je promašio loptu i šutnuo Raula Albiola u svom kaznenom prostoru, dovoljno da glavni artibar na meču Feliks Brih pokaže na belu tačku sa koje je precizan bio Žoržinjo, pa je od 62. minuta na semaforu stajalo 2:2.

I jedni i drugi su tada krenuli po sva tri boda, a više sreće i znanja imali su gosti u toj „podeli karata“. Nakon jednog nepotrebnog driblanja i gubitka lopte Hamšika na desetak metara od gola Moraeša, otvorila se kontra koju je povukao brzonogi Sane, a završio je pogotkom Kun Aguero, da bi u samom finušu sureta nakon još jedne bio precizan Rahim Sterling, dovoljno sa konačnih Napoli – Siti 2:4.

U drugom meču F grupe Šahtjor je lako golovima Marlosa u 17 i 68. minutu, te Fereire u 14. lako savladao Fejnord koji je poveo preko Jorgensa na samom početku susreta, no to je bilo sve što je učinio tim iz Roterdama.

Na tabeli je prvi Siti sa 12, ispred Šahtjora sa 9, dok trećeplasirani Napoli ima tek boda, a poslednjeplasirani Fejnord je bez ijednog osvojenog boda.

U H grupi viđen je još jedan derbi večeri, Totenhem i Real Madrid ukrstili su „koplja“ u severnom Londonu, a kao pobednik je izašao tim Mauricija Poketina.

Bili su „Pevci“ apsolutno bolji rival i zasluženo su slavili nad favorizovanim protivnikom, a poveli su preko Dele Alija u 27. minutu da bi isti igrač nakon pola sata duplirao prednost svog tima. Tačku na veličanstvenu pobedu stavio je Kristijan Eriksen u 65. minutu, a Kristijano Ronaldo je uspeo da ublaži prednost u 80.

Nakon četvrtog kola Totenhem je zauzeo čelno mesto sa deset bodova, tri više od Reala iz Madrida, dok su na trećem i četvrtom mestu Borusija iz Dortmunda i APOEL sa po dva osvojena boda.

Upravo su ta dva tima večeras odigrala nerešeno, baš kao i pre nedelje na Kipru, pa je jasno da je tim Petera Boša jedan od najvećih razočaranja ovogodišnje Lige šampiona.

U E grupi Liverpul je zaokružio sjajno veče timova iz Premijer lige, ponovo je pobeđen Maribor, ovoga puta sa 3:0, što je bilo dovoljno da se tim Jirgena Klopa nađe na čelu tabele nakon četvrtog kola.

Salah, Emre Čan i Danijel Staridž su bili strelci na „Enfildu“ uz jedan promašen penal Dzejmsa Milnera u drugom poluvremenu.

U drugom meču ove grupe Sevilja je slavila protiv Spartaka sa 2:1 i tako se vratila na drugo mesto na tabeli.

Poveli su Andalužani preko Klemona Lenglena da bi u drugom poluvremenu precizan bio Ever Banega, a gosti su preko Ze Luisa uspeli samo da smanje rezultat do kraja susreta.

Prvi je Liverpul sa 8 bodova ispred Sevilje sa 7 i Spartaka iz Moskve sa 5, a odavno prežaljen je Maribor sa tek jednim osvojenim bodom.

U G grupi viđena je jedna pobeda i jedan nerešen rezulat. Bešikaš je remizirao sa Monakom 1:1, a Porto je pobedio Lajpcig sa 3:1. Prvi je nakon četvrtog kola Bešiktaš sa 10, a drugi Porto sa 6 bodova. Treći je Lajpcig sa 4, a poslednji Monako sa dva boda.

Naredno, peto kolo, igra se za tačno tri nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari