Trava na stadionu "Santijago Bernabeu" nerešiv problem? 1Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Trava na stadionu „Santijago Bernabeu“ ponovo se našla u centru pažnje španskih medija nakon što je bila u veoma lošem stanju tokom duela Reala i Mančester sitija u Ligi šampiona.

Trener „građana“ Pep Gvardiola i vezni fudbaler Rodrigo Ernandez kritikovali su travu nakon sinoćnjeg spektakularnog remija 3-3.

– Istina je da je stadion impresivan. Sada samo moraju da vode računa o travi, samo da je poboljšaju. Sledeći korak o kome Florentino Perez mora da vodi računa je da napravi dobar teren, kakav je Real oduvek imao. Nemojte ovo pogrešno shvatiti, rad na stadionu je impresivan. Sećam se ovde trave kao ćilima, pravog ćilima i sada više nije tako. Nadam se da će to na kraju ponovo imati – rekao je Katalonac na klupi Sitija.

Rodri se takođe požalio zbog stanja terena i uverio da je to štetilo igri Mančester sitija.

– Nije bilo dobro, pogotovo za naš način igre, malo smo patili zbog toga. Mnogo puta se to ne vidi odozgo, sa tribina, izgleda da je sve dobro, ali trava se podigla, a lopta je sporije letela. To nije izgovor, naravno i nemamo nikakve druge zamerke – istakao je Rodri.

Prošle sezone „kraljevski klub“ je morao da zameni travu tri puta: jednom na početku sezone i još dva puta kako je takmičenje u Primeri i Ligi šampiona odmicalo dalje. Real Madrid je naveo da su prašina nastala tokom radova na rekonstrukciji stadiona i nedostatak svetlosti glavni razlozi za loše stanje trave, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Kada se završi kompletna rekonstrukcija stadiona, Real će i definitivno morati da se pozabavi ovim problemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari