Treća sreća ili novi poraz 1Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Miomir Kecmanović nije baš imao sreće sa žrebom na prošlonedeljnom Mastersu u Madridu, jer je već u drugom kolu naleteo na „kralja šljake“ i rekordnog osvajača grend slem titula, Rafaela Nadala, ali je odvođenjem drugog seta u taj-brejk potvrdio sjajnu formu i ATP uzlet u 2022. godini. I najavio moguće domete na turniru istog formata u Rimu.

Pod uslovom da mu već na startu pođe za rukom da uhvati rezultatski priključak u međusobnim mečevima sa Dijegom Švarcmanom, jer je Argentinac slavio u oba njihova duela. Bolje rangirani Gaučos (15) prvo je lako dobio duel na Rolan Garosu 2020. godine (6:0, 6:1, 6:3), a onda je svoje veliko tenisko iskustvo i činjenicu da je sedam leta stariji od Srbina iskoristio u polufinalu turnira klase 250 (bodova) u Buenos Airesu 2021. (6:0, 6:4); kao da ima „mustru“ za momka sa 31. pozicije u singl poretku.

Međutim, ono što, ipak, daje osnova za optimizam osvajača jednog turnira (u Kicbilu 2020) jesu rezultati posle početka saradnje sa rivalovim zemljakom Davidom Nalbandijanom.

Dvadesetdvogodišnji Beograđanin igra kao preporođen pod nadzorom bivšeg tenisera, o čemu svedoče plasmani u osminu finala turnira u (januar) Sidneju i Top 16 grend slema u Melburnu, (februar) isti domet u Buenos Airesu, četvrtfinale na duplo jačem takmičenju u Rio de Ženeiru, prolazak u tu fazu turnira u Santjagu, (mart), učešća u Top 8 rundama Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, odnosno četvrtfinale Srbija opena (april), kada je imao u šaci Novaka Đokovića, te polufinale turnira 250 u MInhenu.

Švarcman ima četiri ATP titule, pre dve sezone stigao je i do osmog mesta na  Turu, međutim ove sezone dosta oscilira.

Išao je od blic zadržavanja na Australijen openu, u Majamiju i Indijan Velsu, preko Top 8 u Monte Karlu (1.000), polufinala u Barseloni (500) i Kordobi (250), do finala u Rio de Žaneiru (500) i Buenos Airesu (250).

Od madridske šljake oprostio se kada i Kecmanović, pošto u drugom kolu nije znao kako da izađe na kraj sa lošije rangiranim Grigorom Dimitrovim, pa mu je Bugarin dao samo tri gema u dva seta.

Što opet ne mora ništa, a može sve da znači u kontekstu nove borbe sa Miomirom, jer odlično poznaju jedan drugog i znaju šta im je činiti u današnjem meču. Jer, ide Rolan Garos (22. maj – 6. jun), a do Otvorenog prvenstva Francuske svima valja stići do nivoa na crvenoj podlozi potrebnoj za poduži ostanak na drugom po redu grend slemu u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari