Tripl-dabl mašina opet radi, Jokić sjajan u tesnoj pobedi 1Foto: AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi su dobili San Antonio Sparse 121:119 u noći između petka i subote, a opet je sjajno izdanje imao Nikola Jokić koji je došao do tripl-dabla.

U ostalim mečevima Filadelfija je poražena od Nju Orleansa, Klipersi su lako dobili Hjuston, Hornetsi su slavili protiv Milvokija kome je povređena cela prva petorka, a Bredli Bil je odlično odigrao završnicu u pobedi Vašingtona nad Golden Stejtom.

Nikola Jokić je protiv Sparsa ostvario tripl-dabl sa učinkom 26 poena, 14 asistencija i 13 skokova, a srpskom igraču je tripl-dabl izmicao već neko vreme pa je tako poslednji ostvario još 24. marta protiv Orlanda. Inače Nagetsi su u ovom meču imali konsatntno vođstvo, bilo je i do 18 poena razlike, da bi na samom kraju Sparsi napravili seriju i prišli na 120:119. Tada je Majkl Porter dao samo jedno slobodno bacanje, Sparsi su imali tajm aut. Posle prodora, Keldon Džonson je promašio, zatim je to propustio da ispravi Dedžonte Marej iz odbojke, a isto se desilo i Demaru Derozanu.

Denver je tako preživeo taj poslednji napad San Antonija i uspeo da slavi, a to je čak osmi uzastopni trijumf Nagetsa što je ovoj franšizi najduži niz pobeda u istoriji. Uz Jokića je Majkl Porter imao 22 peona, a Eron Gordon, koji još nije izgubio u dresu Denvera 11. Derik Vajt je kod Sparsa imao 25 poena.

Opširnije na sajtu Sport klub ili na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari