U Engleskoj vide Rubena Amorima kao novog trenera Barselone 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

U Barseloni još uvek ne znaju šta će se dogoditi sa Ćavijem Ernandezom, a u klubu iz Katalonije se nadaju da će uspeti da ubede trenera da preispita svoju odluku i nastavi da vodi tim i sledeće sezone.

U slučaju da Ćavi ne nastavi angažman, Blaugrana razmatra opcije poput Hansija Flika i Luisa Enrikea kao i Rafu Markesa, ali u Engleskoj stvari vide značajno drugačije.

Kako je objavio „Independent“, Barsa bi mogla da potpiše Rubena Amorima, trenera Sportinga.

Pomenuta informacija govori da je Liverpul bio veoma zainteresovan da angažuje Amorima kao zamenu Jirgenu Klopu, ali da bi Katalonci prestigli Engleze u eventualnoj ponudi portugalskom stručnjaku.

Ruben Amorim ima ugovor sa Sportingom do 2026. godine, a mediji na Ostrvu su naveli da ima klauzulu o raskidu ugovora od oko 15 miliona evra, što je visok iznos za Blaugranu te bi to moglo da bude prepreka za njegov hipotetički potpis za slavni klub.

Sa druge strane mediji u Portugalu pitali su Rubena Amorima o njegovim planovima vezanim za Sporting uoči revanš meča polufinala Kupa protiv Benfike.

„Trenutno sam fokusiran na Sporting. Veoma sam ponosan što sam trener Sportinga. Fokusirani smo na osvajanje titula. Imam ugovor i veoma sam srećan ovde. To je najvažnije, više od ugovora, veoma sam srećan ovde. Cilj je da pobedimo Benfiku u Kupu Portugala“, rekao je Ruben Amorim, ne želeći da obraća mnogo pažnje na glasine, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari