U Podgorici plej-of ABA 2 lige 1Foto: ABA/ Mornar media pro

Košarkaški klub Studentski centar i grad Podgorica od 19. do 26. aprila biće domaćini četvrfinalnih i polufinalnih mečeva plej-ofa ABA 2 lige.

U takozvanom balonu u četvrtfinalu i polufinalu plej-ofa igraće se dve utakmice. U slučaju da obe ekipe ostvare po jednu pobedu odlučivaće koš razlika.

Na završnom turniru učestvovaće tri srpska kluba. Prvak KLS-a zemunska Mladost će u četvrtfinalu igrati protiv skopskog MZT-a, Zlatibor će odmeriti snage sa sarajevskim Sparsima, dok će Sloboda iz Užica za protivnika imati domaćina – Studentski centar. Poslednji četvrtfinalni par čine banjalučki Borac i Podgorica.

Finale plej-ofa ABA 2 lige, koje će se igrati po istom sistemu, zakazano je za 4. i 6. maj, takođe u Podgorici. Plasman u prvu regionalnu košarkašku ligu direktno će ostvariti pobednik ABA 2, dok će finalista plej-ofa igrati u baražu protiv 13-plasiranog tima iz ABA 1.

Ukoliko neka od srpskih ekipa bude šampion ili učesnik finala ABA 2, u baražu će u svakom slučaju razigravati sa čačanskim Borcem, najslabije plasiranim srpskim timom u ABA 1, zbog limita od maksimalno pet ekipa iz jedne zemlje koje mogu da igraju u prvoj regionalnoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari