U znaku Vengera: Statua ispred "Emirata" i utakmica između njegovih "čeda" 1Foto: John Walton/PA via AP

Po povratku iz Amerike engleski fudbalski velikan Arsenal se predstavio navijačima u svojoj tradicionalnoj utakmice u predvečerje sezone.

Sastao se s Monakom na 12. Kupu Emirata, koji se igra od 2007, a nazvan je po novom stadionu „tobdžija“ iz Londona na koji su se preselili 2006.

Gosti su poveli u 30. minutu preko francuskog veziste Jusufa Fofane. Izjednačio je engleski napadač s korenima u Gani Edi Nketija u 43.

U znaku Vengera: Statua ispred "Emirata" i utakmica između njegovih "čeda" 2
Foto: John Walton/PA via AP

Pošto golova više nije bilo, pristupilo se izvođenju penala. Arsenal je pobedio s 5:4. U četvrtoj seriji engleski golman Aron Ramsdejl je odbranio put Japancu Takumiju Minaminu, a domaćin je stekao prednost s 4:3 preko Portugalca Fabija Vijeire.

Zatim su precizni bili i nemački napadač Kevin Foland i Brazilac Gabrijel Žezus.

Arsenal je pobednik sedmi put.

 

Počast na utakmici je ukazana posebnom gostu Francuzu Arsenu Vengeru (73), koji je kao trener s Monakom bio prvak Francuske 1988, a s Arsenalom, u kojem je radio od 1996. do 2018, šampion Engleske 1998, 2002. i 2004. bez poraza u 38 kola, što je i poslednja titula „tobdžija“. Zato je meč njegovih čeda simbolično nazvan „Kup Vengera“.

Pre susreta je Venger, koji ne radi posle 2018, pozirao ispred svoje bronzane statue. Postavljena je u predvorju „Emirata“. Hajberija, čuvenog Arsenalovog stadiona na kojem je postigao sve uspehe u Londonu, više nema.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari