U Zvezdi razmatraju podizanje tužbe protiv L' Ekipa i tvrde da nisu znali za istragu 1Foto: FoNet/ FK Crvena zvezda

Crvena zvezda ne sedi skrštenih ruku posle senzacionalnog otkrića francuskog L’ Ekipa da su tamošnje Tužilaštvo i Evropska fudbalska federacija pokrenuli istragu povodom sumnji da je izvesni funkcioner srpskog prvaka pokušao da uloži pet miliona evra na poraz od pet golova u meču Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom i debelo profitira od potonjeg debakla crveno-belih na „Parku prinčeva“ (6:1), ali do javnosti dopiru šture i poluzvanične informacije o pravcima delovanja kluba iz Ljutice Bogdana.

Posle oštrog kolektivnog ograđivanja od nečasnih radnji, u vidu saopštenja prošlog petka, iste večeri izražene šokiranosti počasnog predsednika Dragana Džajića i naknadnih medijskih demantija prvog čoveka bivšeg evropskog i svetskog prvaka Svetozara Mijailovića i fudbalera, sve se svelo na izokola dobijene vesti. Na taj način je javnost saznala da je Zvezdin poslovni direktor Stefan Pantović zapucao u Pariz, kako bi sa tamošnjim advokatima razmotrio podizanje tužbe protiv uglednog sportskog dnevnika, kojom bi se toj novini spočitalo širenje dezinformacija i narušavanje ugleda. Iako je L’ Ekip dobio potvrdu UEFA da je pomenuti slučaj otvoren, istina uz uobičajenu uzdržanost davanja izjava nadležnih organa dok je istraga u toku. Da u Nionu i francuskoj prestonici zaista užurbano proveravaju dojavu „kredibilnog doušnika“ dalo se zaključiti i iz dela saopštenja PSŽ-a, gde se kaže da „klub stoji na raspolaganju istražiteljima“, kao i na osnovu saopštenja čelnika Profesionalne fudbalske lige Francuske (LFP), kojim je između ostalog izraženo „puno poverenje u pravosudne organe i UEFA“.

Zato buni današnje oglašavanje Crvene zvezde – „Nismo dobili ništa od UEFA da su pokrenuli istragu“. Kao što odgovor zvaničnika UEFA na pitanje B92 o istrazi ostavlja mesta različitim tumačenjima, jer rečenica „UEFA se obraća javnosti u specifičnim slučajevima/mečevima kada su disciplinske procedure već otvorene ili su odluke već donete“ niti potvrđuje niti demantuje da su Zvezda i PSŽ na tapetu.

Sutra kazne zbog navijača

Ono što je nesporno jeste, za danas, najavljeno izricanje kazni Disciplinske komisije UEFA Crvenoj zvezdi i PSŽ-u, na račun incidenata njihovih navijača. Prvima se spočitava uzvikivanje zabranjenih parola na stadionu, a drugima korišćenje pirotehnike. Inače, posle utakmice došlo je do tuče dve grupacije ispred „Parka prinčeva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari