Ugasio se klub Tijane Bošković 1Foto: EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY

Hronična besparica koja već godinama unazad vlada srpskom klupskom odbojkom dovela je do toga da je petostruki državni prvak odlučio da ugasi seniorski pogon.

Odbojkaški klub Vizura od naredne sezone neće imati seniorsku ekipu u prvoj ženskoj ligi, odlučila je uprava kluba, na čelu sa predsednikom Zoranom Radojičićem.

Vizura je posebno bitna za žensku klupsku odbojku u Srbiji, s obzirom na to da je u toj sredini vanserijski potencijal nagovestila Tijana Bošković, trenutno najbolja korektorka na svetu.

– Vizura gasi seniorski pogon i istupa iz Superlige! Tinjalo je to već dve-tri godine, naročito od one poslednje Lige šampiona, od koje sam morao da odustanem. Sad je gotovo, nemam više ni snage, ni motiva da se borim sa vetrenjačama. O svemu sam ih obavestio i rekao im da mogu slobodno da raspišu konkurs za popunu upražnjenog mesta u eliti!“, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Vizure.

Vizura je petostruki šampion Srbije, ima i pet trofeja Superkupa i dva pehara Kupa Srbije. U klubu iz beogradskog naselja Braće Jerković poniklo je sijaset vrhunskih odbojkašica, današnjih reprezentativki poput Bjanke Buše, Sare Lozo i Katarine Lazović…

– Za 20 godina smo ostvarili sve sportske rezultate koje smo želeli. Bili smo pet puta prvaci, osvajali smo Kup i Superkup u više navrata, bili smo i redovni učesnici Lige šampiona. Iz našeg kluba u svet su otišle mnoge sjajne igračice, reprezentativke, a Tijana Bošković je i danas najbolja na planeti! Nažalost, nisam ostvario viziju, a shvatio sam da moje ulaganje u sport i svi ti sjajni rezultati, nikoga u društvu ne zanimaju. Za sve ove godine nisam dobio nijednu jedinu plaketu od Odbojkaškog saveza Srbije, ali je još strašnije to, što nisam dobio nijednu toplu reč – razočaran je Radojičić.

Vizura će nastaviti sa radom sa mlađim kategorijama, među kojima su juniorke bile šampionke Srbije prošle sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari