Uhapšeni navijači Dinama u Grčkoj početkom decembra iznose odbrane 1Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Mario Medak, advokat porodica uhapšenih navijača Dinama iz Zagreba zbog nereda uoči utakmice sa AEK-om u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Atini, rekao je da će navijači izneti svoje odbrane 4. 5. i 6. decembra u glavnom gradu Grčke.

Navijači Dinama uhapšeni su u avgustu u Atini, na gostovanju koje im je Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila. U neredima uoči utakmice Dinama i AEK-a nožem je ubijen grčki navijač, posle čega su 102 hrvatska navijača raspoređena po grčkim zatvorima.

„Svi hrvatski državljani koji se nalaze u grčkim zatvorima pozvani su u Atinu i u ta tri dana imaće priliku da iznesu svoju odbranu“, rekao je Medak za RTL televiziju, prenela je Hina.

Posle toga će njihovi advokati uložiti žalbu na istražni pritvor, a ako je sudija prihvati, uhapšeni navijači ili nekolicina njih mogli bi da budu na slobodi sledećeg meseca, preneo je RTL. Medak je potvrdio da ;postoji takva mogućnost i rekao da očekuje da će predlozi za ukidanje istražnog pritvora biti podneti nakon ispitivanja, što znači da bi sud mogao da donese odluku o puštanju na slobodu.

Pritvoreni Bed Blu Bojsi terete se za 11 kaznenih i prekršajnih dela. Ono najteže, ubistvo navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa uoči utakmice dva kluba, odbačeno je pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio nijedan od pritvorenih navijača Dinama. Hrvatski navijači pritvoreni su više od tri meseca u grčkim zatvorima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari