Uprkos svemu - derbi 1Foto: STARSPORT

U derbiju 26. kola Superlige danas u Novom Sadu (18.00) sastaće se ekipe koje su sakupile najmanje (Vojvodina) i najviše (Crvena zvezda) bodova u poslednjih deset kola.

Vojvodina u poslednjih deset utakmica ima samo jednu pobedu, četiri remija, gol razliku 6:11 i sedam osvojenih bodova. S druge strane Crvena zvezda je u istom periodu osvojila 26 od mogućih 30 bodova uz gol razliku 30:7. Uprkos ovim brojkama Novosađani, uz svo uvažavanje kvaliteta gostiju, veruju u svoje mogućnosti.

– Nema potrebe trošiti reči o Zvezdi, vršiti individualnu analizu igrača. Čestitam i njihovom stručnom štabu na rezultatima u Evropi i kako su predstavili srpski fudbal. Snažan i organizovan protivnik koji je napravio veliku razliku u trci za šampionat Srbije i možemo da imamo respekt prema tome, ali teren je nešto drugo. Mi kao ekipa rastemo iz utakmice u utakmicu i ovo je jedan od važnijih testova ka našim ambicijama. Pokušaćemo da pobedom uveličamo praznik (Vojvodina je juče proslavila 104. rođendan) – rekao je trener Novosađana Ilija Stolica, koji je još jednom demantovao priče o odlasku u Partizan.

Trener crveno – belih Vladan Milojević ne očekuje „rutinsku“ pobedu svog tima.

– Vojvodina je uvek bila izazov. To je treći-četvrti klub u zemlji i utakmica sa njima uvek je derbi. Možda nisu imali očekivana izdanja jesenas, ali su se konsolidovali dolaskom novog trenera i igrača. Vojvodina uvek igra lep fudbal i nadam se dobroj utakmici – tvrdi Milojević

Da trenutna forma ne mora ništa da znači misli i napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić.

– Uvek je to bio i ostaće derbi bez obzira na stanje na tabeli, trenutne forme. Imaju sjajnog trenera Iliju Stolicu, koji je u Voždovcu napravio dobru igru. Biće teško, svi se bore za bodove a Vojvodina želi u Evropu. Bodovi su i nama preko potrebni. Dolazi derbi, možemo da kiksnemo neku utakmicu i – nema prednosti – objašnjava Pešić.

Trener crveno – belih još nije doneo odluku u kom će sastavu nastupiti njegov tim u Novom Sadu.

– U seriji smo utakmica protiv timova iz gornjeg dela tabele. Tako je kako je, svesni smo da uvek moramo da pružamo maksimum i zbog toga dolazi do određenih rokada u sastavu tima koji počinje utakmicu. Moja filozofija je da istrče oni za koje smo se moj stručni štab i ja opredelili, to ne znači da su oni najbolji. Imamo na raspolaganju 24 igrača i svi oni su za mene najbolji – objasnio je Milojević.

Zvezdaši na „jugu“

Crvena zvezda zvezda je obavestila svoje navijače da ja za njih određena južna tribina i da je takva odluka doneta u dogovoru sa Vojvodinom, a usled procene nadležnih institucija.

– Dobili smo sva uveravanja da će svaki navijač Zvezde koji bude došao moći da kupi ulaznicu i nađe se na južnoj tribini – piše u saopštenju kluba iz LJutice Bogdana.

Vojvodina će, ako bude neophodno, otvoriti i drugi deo južne tribine, pa je ukupan kapacitet namenjen navijačima Zvezde 4.000 mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari