Usman Dembele se pomirio sa Barselonom, ostaje do 2024. 1Foto: EPA-EFE/ALEJANDO GARCIA

Imaće Barselona naredne sezone čime da se podiči po krilima. Po levoj strani dejstvovaće poslednje pojačanje iz Lidsa, Rafinja, a na drugoj Usman Dembele. Nestašni i nepredvidivi francuski fudbaler odlučio je da prihvati poslednju ponudu Barselone i sa klubom produži ugovor do 2024.

Petogodišnji period u Kataloniji, Dembele je obeležio čestim povredama, nesportskim načinom života… Karakter mu je takav da su se u Barsi pomirli sa tim da od 25-godišnjeg fudbalera mogu svašta da očekuju, pa čak i to da od sigurnog odlaska ovoga leta, na kraju pristane na uslove i produži saradnju.

Saga u vezi sa njegovim novim ugovorom trajala je više od šest meseci. Trener Ćavi ga je u jednom trenutku čak i udaljio iz ekipe, s obzirom na to da nije želeo da igru zasniva na igraču koji je za par meseci napuštao klub.

Njegov menadžer Musa Sisoko tražio je preskup bonus za sebe, ali i platu svog klijenta u iznosu od vrtoglavih 20 miliona. Tačnije, Sisoko je tražio toliku proviziju, identičan iznos za potpis ugovora svog klijenta i identičnu platu na godišnjem nivou.

Ubeđen je bio Sisoko da Barsa na takav ultimatum neće pristati i da će potom Dembele imati auto-put da parafira ugovor sa zainteresovanim stranama. Navodno, u redu su čekali Čelsi, Pari Sen Žermen, Mančester junajted…

Ipak, kako je vreme prolazilo, po završetku poslednje sezone, tako unosnih ponuda nije bilo, a svaka je delovala slabija u odnosu na Barseloninu.

Nakon obavljenih razgovora sa Ćavijem, Dembele je urazumio i svog menadžer, rešivši da pristane na još manje finansijske uslove, u poređenju sa primanjima koja ja imao do kraja prošle sezone (11 miliona neto, plus osam putem ostvarivih bonusa). Prema saznanjima Munda Deportiva, francuski fudbaler je pristao na čak 40 odsto manju platu (6,5 miliona evra), međutim, ukoliko bude ostvario sve bonuse, moći će da dogura do ciljanih 11 miliona evra neto.

Dembele već trenira sa ekipom, a očekuje se da se uskoro priključi i brazilsko krilo Rafinja. Barsa je juče dgovorila tranbsfera sa Lidsom za 58.000.000 evra fiksno plus 7.000.000 kroz bonuse, a Rafinja je već doputovao u Kataloniju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari