Usputna stanica do Intera 1Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Ričmond Boaći je zvanično napustio Crvenu zvezdu i obavezao se na vernost kineskom Đijangsuu, koji sa klupe predvodi iskusni Fabio Kapelo.

Klub iz Ljutice Bogdana će na ime transfera inkasirati 5,5 miliona evra.

Međutim, mediji su već počeli sa spekulacijama da je Kina samo usputna stanica Boaćija na putu do Intera. Ovu vest prvi je objavio Boaćijev zemljak, novinar iz Gane, Sadik Adams. Nešto kasnije istu vest objavio je vodeći sportski portal Ghana Soccernet. Prema njihovim tvrdnjama Boaći je otišao u Kinu, ali će na leto sigurno otići u Inter. Povod za ovakvu informaciju je najverovatnije činjenica da je kompanija Suning u vlasništvu ima i Đijangsu i Inter, zbog čega se često spekuliše o tome da bi upravo trener kineskog superligaša, Fabio Kapelo, mogao da zameni Lućana Spaletija ukoliko bude smenjen tokom ili na kraju sezone. Bude li se ovaj transfer ostvario, a Boaći opravdao poverenje Kapela tokom proleća lako se može desiti da se na leto i on preseli na Apeninsko poluostrvo.

Podsetimo, Boaći je u redove srpskog vicešampiona došao prošlog februara iz italijanske Latine na pozajmicu, da bi u junu potpisao ugovor do 2020. godine nakon što je klub sa Apenina bankrotirao. U karijeri je pre toga igrao za Đenovu, Sasuolo, Juventus, Elče, Atalantu i Rodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari