Rastu šanse Valensije za izlazak u Evropu 1Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

Fudbaleri Valensije pobedili su u poslednjem meču 31. kola španske Primere u gostima Osasunu sa 1:0 zahvaljujući golu Andre Almeide u 18. minutu.

Tim Rubena Barahe nastavlja da gazi ka Evropi posle razočaravajuće prethodne sezone u kojoj su jedva obezbedili opstanak završivši sezonu na 16. mestu.

Zapravo preokret u igri „slepih miševa“ jeste nastao od onog trenutka kada je klub angažovao bivšeg kapitena Barahu kao trajno rešenje na klupi tima koji se već duži niz godina suočava sa finansijskim problemima.

Kako je nedavno u Kupu kralja trijumfovao petoplasirani Atletik Bilbao protiv Majorke i to nakon boljeg izvođenja penala, sada i sedma pozicija na tabeli obezbeđuje „izlazak“ u Evropu, odnosno učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Valensija je upravo sedma na tabeli sa 47 bodova, dva više od Betisa, jedinog konkurenta za to mesto.

Zapravo obe ekipe „dišu za vratom“ Real Sosijedadu koji se nalazi na šestom mestu sa 50 osvojenih bodova.

A to, šesto mesto donosi plasman u grupnu fazu Lige Evrope naredne sezone.

U narednom kolu, Valensija će dočekati upravo Betis u meču koji bi mogao da odredi sudbinu barem jedne od ove dve ekipe.

Ukoliko bi Valensija slavila, napravila bi pristojnu bodovnu zalihu u odnosu na Andalužane i nastavila da „juri“ šestoplasirani Sosijedad, dok bi eventualni trijumf Manuela Pelegrinija doneo potpunu neizvesnost uoči završnice sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari