VAR i treća nesreća 1Foto: BETA/ AP PHOTO/ FRANCOIS MORI

PSŽ nije tim već skup bankovnih računa, tako da je sa njima svaki rezultat uvek moguć, bez obzira protiv koga igraju.

Ovu rečenicu je jesenas uoči meča Lige šampiona između Crvene zvezde i PSŽ-a izgovorio jedan francuski novinar, a ispostavila se kao tačna nekoliko meseci kasnije kada su „sveci“ doživeli debakl u osmini finala od rezervnog sastava Mančester junajteda – 1:3 (prvi meč 2:0).

Pol Pogba, Nemanja Matić, Andre Erera, DŽesi Lingard, Huan Mata, Aleksis Sančez, Antoan Marsijal… Francuski „L Ekip“ konstatovao je u izveštaju da nema dovoljno mesta na svojim stranama da nabroji sve one igrače na koje menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer nije mogao da računa zbog povreda i suspenzija. „Figaro“ konstatuje da su „zvezde PSŽ-a dobile zasluženu kaznu za svoju nadmenost na terenu“. Sami igrači „svetaca“ još uvek ne mogu da se pomire sa sudbinom, kriveći zlu sreću i odluku glavnog sudije Damira Skomine da na insistiranje igrača Mančestera aktivira VAR i dosudi penal u 94. minutu.

– Doneti takvu odluku u poslednjem minutu… Rekao mi je da su trojica sudija donela odluku. Teško je bilo šta reći, velika je šteta… Igrali smo odlično u Mančesteru, ali u Parizu nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Imali smo dobar put i opet smo zaustavljeni na istom mestu – konstatovao je kapiten „svetaca“ Tijago Silva.

Francuski mediji navode i da je transfer politika vlasnika kluba, bogatog šeika Nasera Al-Kelaifija, doživela debakl pošto je za četiri godine u tim uloženo preko milijardu evra, a izboren je samo jedan prolaz u četvrtfinale pre četiri sezone. „Crveni đavoli“ su treći tim koji je zaredom zaustavio PSŽ u osmini finala. Prošle sezone je to uradio Real Madrid koji je „svece“ dva puta pobedio (3:1, 2:1), a pretprošle je posle pobede na „Parku Prinčeva“ nad Barselonom od čak 4:0 u revanšu doživljen debakl na „Nou Kampu“ 6:1.

I Roma grmi na sudije

Predsednik Rome DŽejms Palota tvrdi da je njegov klub pokraden protiv Porta zbog penala koji je dosuđen portugalskoj ekipi u 117. minutu utakmice.

– Prošle godine bi bili u finalu Lige šampiona da je postojao VAR. Sada zbog VAR-a nismo prošli osminu finala. Umoran sam, odustajem od ovih stvari. Ne razumem zašto nam to sudije rade – rekao je Palota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari