Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu

Ostavite komentar


  1. Jedan narod kad dozivi sunovrat. Ked id 5 oktombra vam peru mozak o demokratiji i ljudskim pravima a Srbe u okruženju love ko zveri moze imati samo jedan rezultat. To ce vam Danas objasniti u svojim tekstovima kako propasti sa ponosom. Ili kako onaj pametni starac presednik ANUSA każe.

    1. Vi mrzitelji ste svi isti! Da nema takvih kao sto ste vi, ne bi bilo ni onih istih takvih u Splitu. Uostalom i u Beogradu su UBILI momka (a niue bio Hrvat, vec Francuz). A vama zelim da vas jednog dana saceka neka nepravda, pa da vidite da se ljudska prava odnose na SVE ljude (cak i na vas). Nadam se da ce ovo biti objavljeno, posto nije smetalo da se novinarsko udruzenje naziva ANUS!

    2. Tarabiću
      Ko je koga šta naučio?
      Jedva smo se oporavili od II svetskog rata ustaša i četnika…I umesto da YU 1989 uđe u Evropu… Sloba (s geeralima) jedini protiv (za njega nije pao Berlinski zid)…počeše „balvan revolucije“… e sad „Hrvatska i Srbija su kao spojeni sudovi“… kad se jednom „pusti duh iz boce“ teško se to vraća nazad. A pogotovu ako u Srbiji od ubistva Đinđića državu i dalje vode isti likovi iz Slobinih i Vojinih vremena… ko šta radi oni samo 2001-2019 svakodnevno u medijima štancuju na tone teorija zavera. Ići rivom u Splitu u obeležjima CZ nije ništa drugo do provokacija. Šovinistima iz Srbije i Hrvatske baš to treba oni se međusobno odlično dopunjavaju rade jedni za druge.

      1. Pre nekoliko dana vaterpolisti iz Zagreba su gostovali u Šapcu, i u utakmici sa Šapčanima, pobedili su. Ništa ružno im se nije desilo ni pre, ni za vreme, ni posle utakmice. Nisu Zvezdaši nosili slike: Draže, Slobe, Mladića, Karadžića… nego svoje dresove, u civilizovanoj zemlji to se podrazumeva.Toliko o slobodi kretanja. Sa ostalim opsrevacijama se potpuno slažem.

      2. Katice NE pljuj u poparu Katice,ima pravo svako da nosi svoja obelezja ako nisu protiv zakona ,a nisu Katice ,ni kod jednih ni kod drugih.

      3. Vi i vama slicni „demokratski“ lazovi su napravili da svi u okruzenju misle da su se borili protiv zlih Srba.Tu zapadnu mantru kojom se opravdava najvece etnicko ciscenje posle WWII (uz pomoc zapada) da su Srbi „balvandzij“ a ne borci za svoja prava podsetio na jednu od Mesicevih izjava da je „samo u pocetku bio zaveden ustastvom“.Vama petoj koloni u Srbiji treba uvesti ozbiljne robije za iskrivljenje istirije i protiv drzavno delovanje.NIti su deca setala u dresovkma pk rivi (pa sta i da jesu) vec su sedeli u kaficu i imali svoje privatne jakne preko dresa.Zbog takvih kao ti se i desavaju ovakve stvari a tebe bih dao da se druzis sa „ispravno“ proteranim Krajisnicima.Ovo sto Danas objavljuje pro fasisticke i anti srpske komentare samo govori o tome kakv je list.

      4. A šta za vas Hrvate nije provokacija? Ćirilica je zločinačka i zbog toga je „čekićaju“ neumorni hrvatski domoljubi, ekavica je razlog da se nekome razbije lobanja ili auto ugura u more, dres „Crvene Zvezde“ je vrhunska provokacija, srpski grb i zastava su obeležja „četnika“, Jasenovac je mesto u kome su Srbi tokom rata odlazili na „rehabilitaciju“ itd.itd?! Ko pusta toga „Duha iz boce“ gospodjo? Pa, klali ste nas u tolikom broju i toliko često, bez ikakvih konsekvenci?! Šta hoćete, da se pridružimo ustašama i slavimo te „velike i hrabre“ podvige Hrvata? Šta smo trebali da uradimo? Možda je, umesto našeg oprosta, trebalo da vas kažnjavamo kao što su kažnjavani nacisti posle Drugog svetskog rata jer ste, po zločinima, bili rame uz rame sa „čika Adolfom“. Da li bi mi Srbi, u cilju prevazilaženja ovih problema, trebali da se izjašnjavamo kao Hrvati, da govorimo taj „vaš“ jezik, da mašemo vašom zastavom i pevamo „Lijepu vašu“? Ispričaću Vam dogadjaj koji mi se desio davno, kao gimnazijalcu na ekskurziji u Dubrovniku. Tada nisam ni znao za ustaše. Nas su u Srbiji učili da su četnici najveće zlo na planeti. Na jednom kiosku, se prodavao hleb i kifle. Nas nekoliko je stalo u red sa namerom da kupimo hleba. Prodavac, jedna sitna i potuljena gnjida, kada smo došli na red, cinično je procedio kroz zube, „Ne prodajemo hleb“?! Pogledali smo se, postideli se i otišli zbunjeni. I danas se stidim tog dana i tog dogadjaja. Nismo shvatili „štos“. I danas me grize savest što nismo demolirali i trafiku i ovu ljudsku gnjidu. Mi Srbi smo se promenili gospodjo. Shvatili smo sa kime imamo posla kao i to da ne smemo da dozvolimo ono što su nam Hrvcati radili. Nikome, kako u okruženju tako i od „velikih“ nacija. Vi, Hrvati ste, nasuprot, ostali isti. Jedina promena ba „bolje“ je ta, što ste „unapredili i modernizovali“ vašu prizemnu mržnju prema Srbima. Sada se, konačno, znamo ali, svejedno, ovakav mizeran postupak Vaših sunarodnika, kandiduje vas za „varvare prve kategorije“.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.